_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

⍆Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μαγνησίας διοργανώνει για πρώτη φορά σε καλοκαιρινές... εκπαιδευτικές δράσεις για παιδιά! 

Πιο συγκεκριμένα, θα γίνουν:

ΙΟΥΛΙΟΣ – ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2017

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο: «Κύκλοι, τρίγωνα και πολλές γραμμές», στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου. Για παιδιά 5-7 ετών και τους συνοδούς/γονείς τους. 

Μέρες διεξαγωγής: κάθε Τρίτη από 25 Ιουλίου έως και 8 Αυγούστου 2017. Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: περίπου 1 ώρα, ανάλογα και με τον ρυθμό της ομάδας. 

Ώρα έναρξης: 10:00. 

Παρατηρώντας τα αγγεία του Μουσείου τα παιδιά ανακαλύπτουν έναν κόσμο με σχήματα και γραμμές. Με απλά υλικά και φαντασία γίνονται δημιουργοί και καλλιτέχνες.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο: «Παιχνίδια στο Μουσείο», στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου.

Για παιδιά 8-11 ετών και τους συνοδούς/γονείς τους. Μέρες διεξαγωγής: κάθε Τετάρτη από 26 Ιουλίου έως και 9 Αυγούστου 2017. Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: περίπου 1 ώρα, ανάλογα και με τον ρυθμό της ομάδας. 

Ώρα έναρξης: 10:00. Μέσα στις αίθουσες του Μουσείου αναζητάμε τα παιχνίδια των αρχαίων και στη συνέχεια μαθαίνουμε να παίζουμε την τριάρα, δηλαδή την αρχαία τρίλιζα.

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με τίτλο: «Τι κρύβουν ο Κοχλίας και η Σπείρα στον Λόφο της Γορίτσας;», στον αρχαιολογικό χώρο του Λόφου Γορίτσας. Για παιδιά 12-15 ετών και τους συνοδούς/γονείς τους. Μέρα διεξαγωγής: την Πέμπτη 3 Αυγούστου 2017. Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος: περίπου 2 ώρες, ανάλογα και με τον ρυθμό της ομάδας. 

Ώρα έναρξης: 8:30. 
Σημείο συνάντησης: Στην είσοδο των προσκοπικών εγκαταστάσεων.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ολοκληρώνεται στον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής, ακολουθώντας τη διαδρομή του αρχαίου μονοπατιού. Τα παιδιά & οι συνοδοί – γονείς να φοράνε καπέλο, μακρύ παντελόνι, κλειστά παπούτσια, αντηλιακό και να έχουν μαζί τους νερό. Δυο σαλιγκάρια ο Κοχλίας και η Σπείρα γίνονται οι οδηγοί και συνοδοιπόροι των παιδιών σε ένα παιχνίδι ανακάλυψης των σημαντικότερων μνημείων μιας αρχαίας ελληνιστικής πόλης που το όνομά της παραμένει άγνωστο και η αρχαιολογική σκαπάνη δεν έχει αποκαλύψει ακόμη τα μυστικά της.

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής από Δευτέρα 17 Ιουλίου, ώρες 12.00– 14.00, στο τηλέφωνο: 24210 76278 (εσωτ. 123), κα Ευμορφία Τσιαμάγκα, μουσειοπαιδαγωγό ΕΦ.Α. Μαγνησίας. 

Κάθε παιδί έχει δικαίωμα συμμετοχής μία φορά σε πρόγραμμα που αντιστοιχεί στην ηλικία του. 

Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Για κάθε παιδί θα πρέπει να υπάρχει συνοδός/γονέας
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά στο Αθανασάκειο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 12:07 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.