_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

«Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις» για το κοινό της Μαγνησίας

⍆Ο Φορέα Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος και Αλμυρού,... «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», πιστός στις αρχικές του εξαγγελίες και δεσμεύσεις, συνεχίζει και τον φετινό Αύγουστο, για τέταρτη συνεχή χρονιά, το θεσμό πλέον των «Αυγουστιάτικων Παρακλήσεων 2017».

Το καλοκαίρι του 2014 ιδρύθηκε η «Μαγνήτων Κιβωτός», και αμέσως, με πρόταση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας και προέδρου του φορέα, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες «Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις».

Από την πρώτη στιγμή, αγκαλιάστηκαν από το κοινό της Μαγνησίας και η ζήτηση της τέλεσής τους έγινε αντικείμενο διεκδίκησης!!

Αυτό αποτέλεσε και την αφορμή να δημιουργηθεί ο πρώτος θεσμός του φορέα.

Και τον περσυνό Αύγουστο διοργανώθηκαν σε διαφορετικές περιοχές, έγιναν περισσότερο γνωστές στους πιστούς και τις αναζήτησαν, για να μην πούμε τις απαίτησαν, περισσότερες περιοχές.

Έτσι και φέτος θα καλύψουν ολόκληρο το δεκαπενθήμερο του Αυγούστου και βέβαια σε διαφορετικές περιοχές.

Αυτόν τον Αύγουστο θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις περιοχές της Μητροπόλεως, από την Αγιά μέχρι τις Αφέτες και από τη Ζαγορά μέχρι τον Βόλο, την περιοχή Αλμυρού και του Βελεστίνου.

Η Ορχήστρα «ΙΩΝΙΑ» με τον Βασίλη Αγροκώστα, η «Ραστωδία» του Ζήση Γεωργαλιού και το παραδοσιακό συγκρότημα του Κώστα Μούτου, με τον Νίκο Καρακώστα στο κλαρίνο και την Μαρίνα Μπαρούτα στο τραγούδι, θα παρουσιάσουν τραγούδια του λαού μας αφιερωμένα στην Παναγιά, και ο Ηλίας Λιαμής, με τον Δημήτρη Καραβασίλη θα αναφέρονται στο πνεύμα των ημερών με εμπεριστατωμένες παρεμβάσεις τους.

Παράλληλα σε κάθε περιοχή, θα παρουσιάζονται και τοπικές γεύσεις, στο πνεύμα των ημερών και του «Θεματικού Έτους Πολιτισμού».
«Αυγουστιάτικες Παρακλήσεις» για το κοινό της Μαγνησίας Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 6:23 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.