_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε να ανασταλούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία

⍆Κόλαφο για την Τουρκία αποτελεί η απόφαση της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου... καθώς οι ευρωβουλευτές στην ετήσια Έκθεση Προόδου για τις Ενταξιακές Διαπραγματεύσεις της Τουρκίας, εκφράζουν τις έντονες επιφυλάξεις τους για την στάση της τουρκικής κυβέρνησης στο κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα, την ελευθερία του Τύπου και την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Παράλληλα καταδικάζουν την υποστήριξη του Προέδρου Ερντογάν στην επαναφορά της θανατικής ποινής, κάτι που θα έθετε υπό αμφισβήτηση τη συμμετοχή της Τουρκίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης (διεθνής οργανισμός που δεν αποτελεί όργανο της Ευρωπαϊκής Ένωσης) και θα οδηγούσε σε άμεσο τερματισμό των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ε.Ε.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο - το οποίο ως όργανο δεν έχει περιορισμένη επιρροή στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία- καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τις κυβερνήσεις των κρατών – μελών της Ε.Ε. να αναστείλουν επίσημα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία εάν προχωρήσει η συνταγματική μεταρρύθμιση στην χώρα.

Οι Ευρωβουλευτές καλούν την Τουρκία να δείξει ενεργό υποστήριξη για μια ταχεία και επιτυχή ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, στο πλαίσιο μιας δικοινοτικής και διζωνικής ομοσπονδίας.

Το ψήφισμα εγκρίθηκε με 477 ψήφους υπέρ, 64 κατά και 97 αποχές.
Το Ευρωκοινοβούλιο ζήτησε να ανασταλούν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 3:09 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.