_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα εκφράζει την αγανάκτηση του: Δεν θα γίνουμε "παράπλευρες απώλειες"

⍆Τα άτομα με κινητική αναπηρία και οι οικογένειές τους δεν θα γίνουν "παράπλευρες απώλειες"... στο βωμό κανενός προαπαιτούμενου ή δανειακής υποχρέωσης

Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα εκφράζει την αγωνία και την αγανάκτηση του, μετά την δημοσιοποίηση των 113 προαπαιτούμενων που δημοσιεύθηκαν στα τέλη Ιουνίου.

Η πλειονότητα των προαπαιτούμενων πρέπει να έχει νομοθετηθεί μέσα στο 2017, και αν αυτό συμβεί, αίρεται η προστασία των ατόμων με αναπηρία, όπως ορίζεται από το Σύνταγμα της χώρας και τα άτομα με αναπηρία οδηγούνται σε καθαρή φτωχοποίηση.

Συγκεκριμένα τα προαπαιτούμενα υπ. αριθ. 75, 76, 86, 97, 105, 106 φαίνεται ότι οδηγούν σε άμεσες μειώσεις ποσών ή και δικαιούχων επιδομάτων αναπηρίας, εκ νέου θέσπιση συστήματος αξιολόγησης της αναπηρίας, περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις, επαναφορά της περίφημης έννοιας της λειτουργικότητας του αναπήρου και εν γένει περικοπές δαπανών στην Αναπηρία.

Η ΕΣΑμεΑ και το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας "ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ", ως μέλος της, για ακόμη μια φορά ζητούν την προστασία των αναπηρικών επιδομάτων, που είναι γνωστό ότι έχουν σχεδιαστεί και δίδονται αποκλειστικά για την κάλυψη των αναγκών που πηγάζουν από την κάθε αναπηρία.

Θυμίζει παράλληλα την πρόσφατη δέσμευσή σας στη συνάντηση της 8ης Μαΐου, ότι δεν υφίσταται θέμα θέσπισης εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων για τη χορήγηση των αναπηρικών επιδομάτων.

Ζητούμε την ουσιαστική βελτίωση των ΚΕΠΑ, με ορθή αξιολόγηση, και όχι τη θέσπιση από την αρχή ενός συστήματος πιστοποίησης της αναπηρίας και εκ νέου ταλαιπωρίας χιλιάδων αναπήρων πολιτών.

Διεκδικούμε επίσης την υλοποίηση της δέσμευσής σας ότι δεν θα υπάρξει επαναϋπολογισμός των συντάξεων των ατόμων με αναπηρία ή περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις.

Στο προαπαιτούμενο υπ’ αριθμόν 97 διαπιστώνουμε με αγανάκτηση, την απόπειρα επαναφοράς της περίφημης διφορούμενης και αμφισβητούμενης έννοιας της λειτουργικότητας του αναπήρου, παρά τις μέχρι σήμερα διαβεβαιώσεις του υπουργείου Εργασίας περί του αντιθέτου.

Όπως και σε προηγούμενες προσπάθειες, το αναπηρικό κίνημα δεν θα επιτρέψει τα άτομα με αναπηρία να γίνουν πειραματόζωα στη δημιουργία ενός συστήματος που δεν έχει εφαρμοστεί πραγματικά και ολοκληρωμένα σε καμία ευρωπαϊκή χώρα.

Αντί περικοπών και μειώσεων, το αναπηρικό κίνημα διεκδικεί τα εξής:

  • Κατάργηση της άδικης διάταξης των άρθρων 7 και 27 του ν.4387/2016, η οποία αφορά στην αναλογική μείωση του ποσού της εθνικής σύνταξης βάσει του ποσοστού αναπηρίας του δικαιούχου. Η σύνταξη δεν είναι επίδομα αναπηρίας, για να δίνεται με βάση τη βαρύτητα αναπηρίας και για το λόγο αυτό ζητάμε την άμεση εφαρμογή της χορήγησης του 100% του ποσού που αντιστοιχεί στην Εθνική Σύνταξη σε όλους τους συνταξιούχους με κινητική αναπηρία ανεξαρτήτως ποσοστού. 
  • Συνέχιση της καταβολής του ΕΚΑΣ σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας 80% και άνω και μετά το 2019 και επέκτασή του σε όλα τα άτομα με αναπηρία με ποσοστό 67% και άνω, ανεξαρτήτως ηλικίας.
  • Αποκατάσταση των αδικιών που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι αναπηρίας και γήρατος του ιδιωτικού τομέα με την ψήφιση των εφαρμοστικών νόμων του 2ου μνημονίου και συγκεκριμένα με τις διατάξεις του ν. 4093/12 και της Π.Ν.Π. 4111/2013 και την εναρμόνισή τους με τα ισχύοντα στο δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και των αδικιών που έχουν υποστεί οι συνταξιούχοι γήρατος γονείς ατόμων με βαριές αναπηρίες του ιδιωτικού τομέα.
  • Κατάργηση των μειώσεων στις επικουρικές συντάξεις και στο εφάπαξ των ατόμων με αναπηρία.
Αξίζει να αναφερθεί πως η ΕΣΑμεΑ απέστειλε σχετική επιστολή και στον Πρωθυπουργώ κ. Αλέξη Τσίπρα, ζητώντας την υλοποίηση της δέσμευσης του προς το αναπηρικό κίνημα.

Τα ΑμεΑ αποτελούν το 10% του πληθυσμού της χώρας, που βιώνουν με τον πιο σκληρό τρόπο την οικονομική κρίση και επωμίζονται σχεδόν εξ’ ολοκλήρου το πρόσθετο κόστος διαβίωσης που προκύπτει για την κάλυψη των αναγκών της αναπηρίας

Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο μέσο για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των ατόμων με κινητική αναπηρία να ζουν με αξιοπρέπεια στη χώρα.
Σύσσωμο το αναπηρικό κίνημα εκφράζει την αγανάκτηση του: Δεν θα γίνουμε "παράπλευρες απώλειες" Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 6:32 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.