_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Σε κατασχέσεις καταθέσεων ακόμη και για 100 ευρώ προχωρά η εφορία

⍆Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, σε κατασχέσεις καταθέσεων ακόμη... και για 100 ευρώ προχωρεί η εφορία, προκειμένου να εισπράξει όσα περισσότερα χρήματα μπορεί, για να μειωθεί ο δυσθεώρητος όγκος ληξιπρόθεσμων οφειλών, που ξεπερνά αυτήν τη στιγμή πανελλαδικά τα 95,18 δισ. ευρώ.

Ωστόσο, στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων έχουν ρίξει το βάρος στο κυνήγι μεγάλων οφειλετών, όμως αποδεικνύεται τελικά ότι το κράτος περισσότερα εισπράττει από όσους χρωστούν μικρά ποσά, παρά από εκείνους που χρωστούν υπέρογκα, καθώς οι περισσότεροι είτε έχουν κηρύξει σε πτώχευση τις επιχειρήσεις τους είτε φαίνονται φτωχοί.

Μόνο τον Μάιο, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΑΑΔΕ, αυξήθηκε ο αριθμός των ατόμων που βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης (δηλαδή υπό κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων) κατά 24.059.

Ουσιαστικά, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Το Βήμα», κάθε εργάσιμη μέρα του Μαΐου γίνονταν κατασχέσεις σε πάνω από 1.000 τραπεζικούς λογαριασμούς, ενώ ο αριθμός αυτός θα διπλασιαστεί έως το τέλος του έτους, προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι των εσόδων.

Συνολικά ο αριθμός των οφειλών που βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχεται σε 930.160, ενώ ο αριθμός των οφειλών στους οποίους δύναται να ληφθούν αναγκαστικά μέτρα είσπραξης ανέρχεται σε 1.619.875.

Από την αρχή του 2017 έως τα τέλη Μαΐου έγιναν 91.104 κατασχέσεις.
Σε κατασχέσεις καταθέσεων ακόμη και για 100 ευρώ προχωρά η εφορία Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 1:42 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.