_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Το τραγούδι Imagine δεν ανήκει πλέον μόνο στον Τζον Λένον, αλλά θα φέρει και την υπογραφή της Γιόκο Όνο.

⍆Η ανακοίνωση έγινε σε μία τελετή βράβευσης της Ένωσης κατά την οποία το Imagine,...
απέσπασε το βραβείο Centennial Song, από τον διευθύνοντα σύμβουλο Ντέιβιντ Ίσραλαϊτ.

«Απόψε, αισθάνομαι μία ξεχωριστή τιμή για να διορθώσω μία καταχώρηση 48 χρόνια αργότερα και να αναγνωρίσω την Γιόκο Όνο ως συν-συγγραφέα», δήλωσε ο κ. Ίσραλαϊτ.

Παρούσα στην τελετή ήταν και η 84χρονη Γιόκο. Στην τελετή βραβεύτηκε επίσης ο ράπερ και παραγωγός Φάρελ Γουίλιαμς για τα τραγούδια του.

Ο κ. Ίσραλαϊτ δήλωσε στο Variety ότι η διαδικασία προσθήκης του ονόματος της Γιόκο Όνο στα δικαιώματα του τραγουδιού βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε ένα απόσπασμα από μία συνέντευξη του Λένον στο BBC το 1980, στο οποίο λέει ότι η Γιόκο Όνο θα πρέπει να εμφανίζεται ως συν-ιδιοκτήτρια του Imagine. «Το τραγούδι θα έπρεπε να γράφει ότι ανήκει στον Λένον και την Όνο, γιατί πολλά στοιχεία του, όπως η λυρικότητα και οι έννοιές του είναι έμπνευση τής Γιόκο», είχε δηλώσει τότε ο Λένον.

«Εκείνη την εποχή ήμουν λίγο παραπάνω εγωιστής, λίγο πιο σατράπης και παρέλειψα να αναφέρω τη συνεισφορά της», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το τραγούδι κάνει άμεση αναφορά στο βιβλίο της Γιόκο Όνο Grapefruit, που κυκλοφόρησε το 1964.

Το Imagine, πρωτοκυκλοφόρησε το 1971 και είναι μία μπαλάντα που μιλάει για ένα ουτοπικό μέλλον χωρίς θρησκεία, σύνορα ή ιδιοκτησία, αλλά η δημοτικότητά του εκτοξεύτηκε στα ύψη μετά τη δολοφονία του Λένον στο Μανχάταν το 1980.

Το τραγούδι Imagine δεν ανήκει πλέον μόνο στον Τζον Λένον, αλλά θα φέρει και την υπογραφή της Γιόκο Όνο. Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 10:57 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.