_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

H ΑΡΣΙΣ Βόλου στο Γυμνάσιο Πλατύκαμπου Λάρισας

⍆Η ΑΡΣΙΣ Βόλου παρουσίασε τις δράσεις και τις δομές της στο Βόλο... και πραγματοποίησε βιωματικό εργαστήριο στο Γυμνάσιο Πλατύκαμπου Λάρισας, μέσω του εγχειριδίου εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα COMPASS, στα πλαίσια της γιορτής λήξης του σχολικού έτους.

Η γιορτή ξεκίνησε με την παρουσίαση των δράσεων και των δομών της ΑΡΣΙΣ στο Βόλο από την Κοινωνική Υπηρεσία της ΑΡΣΙΣ και συνεχίστηκε με το θεατρικό έργο σχετικά με το προσφυγικό και μεταναστευτικό πρόβλημα. Παρουσιάστηκε βίντεο σχετικά με το βραβείο που πήρε η ομάδα του Σχολείου στο διαγωνισμό δημιουργίας εκπαιδευτικού βίντεο με θέμα "Σερφάρω δημιουργικά - Σέβομαι τη διαφορετικότητα" και η γιορτή έληξε με την παρουσίαση ενός ακόμη βίντεο του προγράμματος +Erasmus της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όπου έδωσε τη δυνατότητα στους μαθητές του Σχολείου να επισκεφτούν Ξενώνες Υποδοχής Προσφύγων στην Ιταλία.

Το βιωματικό εργαστήριο, μέσω του εγχειριδίου εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα COMPASS που υλοποίησε η ΑΡΣΙΣ, στόχευε στην ευαισθητοποίηση των μαθητών για τη σχέση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της καθημερινής ζωής, στην ανάπτυξη δεξιοτήτων ενεργητικής ακρόασης και επικοινωνίας και στην προώθηση της ενσυναίσθησης και του σεβασμού στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Τα ανθρώπινα δικαιώματα ορίζονται από δύο βασικές αξίες: την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και την ισότητα, οι οποίες θεωρούνται αναγκαίες για μία αξιοπρεπή ζωή. Η οικουμενική τους αναγνώρισης θα ενισχύσει την προσπάθεια εξάλειψης των διακρίσεων και βοηθούν στον καθορισμό των τρόπων που πρέπει να συνυπάρχουν οι άνθρωποι μεταξύ τους,. Οι αξίες αυτές εμπεριέχουν και τις αξίες της ελευθερίας, του σεβασμού προς τους άλλους, την ανεκτικότητας, της δικαιοσύνης, της υπευθυνότητας και της μη διάκρισης των ανθρώπων, μέσα από τις οποίες όλοι οι άνθρωποι θα συνυπάρχουν και θα μπορούν να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
H ΑΡΣΙΣ Βόλου στο Γυμνάσιο Πλατύκαμπου Λάρισας Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 2:15 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.