_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

H Unicef προειδοποιεί: Τα κρούσματα χολέρας στην Υεμένη θα φτάσουν τα 300.000 στα τέλη Αυγούστου

⍆Η επιδημία χολέρας στην Υεμένη μπορεί να φθάσει στα τέλη Αυγούστου τα 300.000 κρούσματα,... προειδοποίησε το Ταμείο του ΟΗΕ για την παιδική ηλικία (UNICEF).

«Θα φθάσουμε πιθανόν τα 300.000 κρούσματα στα τέλη Αυγούστου», έναντι σχεδόν 193.000 που έχουν καταγραφεί αυτή τη στιγμή, δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης σε τηλεφωνική επικοινωνία της από τη Γενεύη η εκπρόσωπος της UNICEF Μεριτζέλ Ρελάνο.

Η εκπρόσωπος υπενθύμισε πως η επιδημία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε 1.265 ανθρώπους, το ένα τέταρτο των οποίων ήταν παιδιά, και πως τα μισά από τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί μέχρι σήμερα (192.983) είναι παιδιά.

Η χολέρα επανεμφανίστηκε τον Απρίλιο, έπειτα από μια πρώτη επιδημία πέρυσι.

Η Υεμένη είναι μια χώρα που καταρρέει, προειδοποίησε ο ΟΗΕ στα τέλη Μαΐου.

Από την αρχή της σύγκρουσης, 17 εκατομμύρια άνθρωποι αντιμετωπίζουν ελλείψεις σε τρόφιμα, από τους οποίους 7 εκατομμύρια βρίσκονται στα όρια του λιμού, σε μια χώρα η οποία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές τροφίμων.

Περισσότεροι από 8.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την έναρξη, τον Μάρτιο 2015, μιας στρατιωτικής εκστρατείας πολλών χωρών με επικεφαλής τη Σαουδική Αραβία εναντίον των ανταρτών Χούτι, που υποστηρίζονται από το Ιράν και ελέγχουν την πρωτεύουσα Σαναά.
H Unicef προειδοποιεί: Τα κρούσματα χολέρας στην Υεμένη θα φτάσουν τα 300.000 στα τέλη Αυγούστου Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 3:30 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.