_______________________________________________________________________________ http://picasion.com/

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Συγχρονικότητες: Ποιοι τύποι προσωπικότητας και ποιες καταστάσεις τις προσελκύουν;

⍆Μέσα στη χαοτική δομή του σύμπαντος, η ενέργεια του ανάλαφρου πεταρίσματος μίας πεταλούδας....
μπορεί να μεταμορφωθεί σε επικίνδυνη θύελλα μας λένε οι μαθηματικοί του κλάδου της χαολογίας.

Κι όμως σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο, περίεργα γεγονότα και αντιστοιχίες επαναλαμβάνονται καμιά φορά σε καθημερινή βάση κάνοντας μας να αμφισβητούμε και την ίδια μας τη λογική.

Οι συμπτώσεις δεν είναι τίποτα άλλο παρά στατιστικές πιθανότητες. Όμως εντυπωσιαζόμαστε εύκολα από αυτές.

Γνωρίζουμε έναν ωραίο εκπρόσωπο του αντίθετου φύλλου και μαθαίνουμε πως έχουμε γενέθλια την ίδια ημερομηνία. Η πλειοψηφία, ειδικότερα των γυναικών θα θεωρήσει το συγκεκριμένο γεγονός ως υπόδειξη απο το σύμπαν πως ο άντρας είναι σταλμένος για αυτήν.Ωστόσο η στατιστική λέει πως σε μία ομάδα 18 ατόμων, ΥΠΑΡΧΕΙ 50% πιθανότητα τρεις εξ αυτών να έχουν γενέθλια την ίδια μέρα.

Άρα τι γίνεται? Όλες οι συμπτώσεις δεν είναι παρά διακυμάνσεις των στατιστικών πιθανοτήτων?

Όχι υπάρχει ένα συγκεκριμένος τύπος συμπτώσεων που φαίνεται να κλείνει προκλητικά το μάτι. Εάν παραπονεθείς σε έναν / μια φίλο / η σου πως ποτέ δεν έχεις γνωρίσει άτομο που να μοιράζεστε την ίδια ημέρα γενεθλίων και την άλλη μέρα γνωρίσεις τέτοιο άτομο τότε μιλάμε για καραμπινάτη συγχρονικότητα. Προσωπικά μου έχει συμβεί να συζητάω με φίλους ένα βράδι ς πως ποτέ δεν έχω βρεί χαρτονόμισμα στο δρόμο και το επόμενο πρωί βρίσκομαι να μαζεύω απο το έδαφος ένα χαρτονόμισμα των 20ευρώ έξω απο γνωστό εμπορικό κέντρο.

Όσο και να θέλω να το αποδώσω στους νόμους της στατιστικής , δεν μπορεί να φύγει η βασανιστική σκέψη απο το μυαλό μου , ΤΑ γεγονότα προσόντων Όπως ΔΕΝ συνδέονται ΜΟΝΟ αιτιοκρατικά ΑΛΛΑ ΚΑΙ εννοιολογικά.

Ποιοί τύποι προσωπικότητας και ποίες καταστάσεις προσελκύουν τις συγχρονικότητες?

Τους Ερευνητές Μελετώντας ΤΟΥ φαινομένου Της συγχρονικότητας ΚΑΙ ΤΩΝ περιστατικών που έχουν συλλέξει μπορούμε ΝΑ κατηγοριοποιήσουμε κάποιους παράγοντες προσόντων Ως ελκυστές συγχρονικοτήτων

Δημιουργικότητα

Επαγγέλματα που συνδέονται με τη δημιουργικοτητα ή γενικότερα άνθρωποι που είναι δημιουργικοί παρουσιάζουν περισσότερες περιπτώσεις συγχρονιστικών γεγονότων. Συγγραφείς, επιστήμονες και ηθοποιοί είναι πολύ πιθανό να συναντήσουν κάποιο περιεχόμενο απο το νέο βιβλίο τους, την έρευνα τους ή στοιχεία απο το νέο ρόλο τους ενσωματωμένα σε μία καινούρια γνωριμία που μόλις έκαναν

Αυτό δεν συμβαίνει γιατί πρόκειται για ξεχωριστές περιπτώσεις ανθρώπων απλώς έρχονται αντιμέτωποι με περισσότερες πληροφορίες καθώς και σε πολλές περιπτώσεις είναι αρκετά παθιασμένοι με το αντικείμενο της δουλειάς τους. Η συγχρονικότητα ακολουθεί τη δημιουργικότητα. Εαν είστε οπαδοί της μονοτονίας και κάθε μέρα σας είναι ακόμα ένα προσκύνημα στον ιερό βωμό της συνήθειας μην περιμένετε να εμφανιστούν προκλητικές συγχρονικότητες στη ζωή σας.

Ταξίδια

Η κίνηση με μέσα μεταφοράς έξω απο τα συνηθισμένα πλαίσια πραγματικότητας αποτελεί μαγνήτη συγχρονικών φαινομένων. Οι τυχαίες συναντήσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν σε τρένα, πλοία και αεροπλάνα καμια φορά μπορούν να κρύβουν πλούσιο συμβολικό περιεχόμενο. Διασχίζοντας τα γεωγραφικά όρια διασχίζουμε και τα ψυχολογικά όρια ακροβατώντας σε καινούριες νοητικές και συναισθηματικές ατμόσφαιρες που αρκετές φορές κρύβουν απροσδόκητα συγχρονικά γεγονότα

Προσευχή

Πως συνδέεται το θέμα της συγχρονικότητας με την προσευχή? Πολλές φορές αυτό που ζητάμε στην προσευχή μπορεί να εμφανιστεί με αλλόκοτους και πλάγιους τρόπους στα γεγονότα της ζωής Αν η διαδικασία της προσευχής δεν έφερνε αποτελέσματα οι άνθρωποι θα την είχαν εγκαταλείψει προ αιώνων. Δεν ισχυρίζομαι οτι φέρνει αποτελέσματα, που φέρνει, αλλά κυρίως πως ενδυναμώνει ψυχολογικά τους ανθρώπους.

ΝΑ συναντάμε Το συνέχεια έναν αριθμό το η ΝΑ ακούμε συνέχεια Το τραγούδι που σκεφτόμαστε μπορούν ΝΑ εξηγηθούν απο τους νόμους ΤΩΝ στης Στατιστικής ΚΑΙ ΤΗΝ ψυχολογική Αρχή Της επιλεκτικής προσοχής.

Εμάς μας ενδιαφέρουν οι ακόμα πιο προκλητικές συμπτώσεις οι οποίες σε πολλές περιπτώσεις έρχονται κατά κύματα.

Όπως αυτή του θεμελιωτή του όρου της συγχρονικότητας, του Ελβετού ψυχολόγου Καρλ Γιουνγκ:

Η προσευχή τονώνει τόσο ψυχολογικά που από ότι φαίνεται από τις πάμπολλες έρευνες ζουν περισσότερο από όσους δεν πιστεύουν .

Όπως θα έχετε παρατηρήσει μέχρι στιγμής υπάρχει ένας κοινός παράγοντας σε αυτές τις κατηγορίας και δεν είναι άλλος απο αυτόν της ισχυρής συναισθηματικής σύνδεσης. Ένα στοιχείο που μας οδηγεί στον επόμενο παράγοντα που αποτελεί αδιαμφισβήτητα το μεγαλύτερο ελκυστή συγχρονικότήτων

Θάνατος

Ένας απο τους μεγαλύτερους μαγνήτες συγχρονικοτήτων είναι ο θάνατος. Δεν υπάρχει άλλο θέμα που να συνδέεται τόσα με ψυχικά γεγονότα όσο ο θάνατος. Φυσικά και η συγχρονικότητα δεν θα μπορούσε να λείπει απο την κατηγορία αυτή. Λίγοι είναι πραγματικά αυτοί που δεν έχουν να διηγηθούν μία ιστορία είτε δικής του προέλευσης είτε κάποιυ γνωστού προσώπου τους. Περίεργες συμπτώσεις, συμβολικά γεγονότα, προμηνύματα, όνειρα.

Εκατομμύρια διηγήσεις υπάρχουν σχετικά με συγχρονικά γεγονότα και συμπτώσεις που δείχνουν να προμηνύουν το θάνατο κάποιου.

Πριν προχωρήσουμε όμως ας δούμε περιπτώσεις όπου μία τυχαία βλάβη της μηχανής, ένα χαλασμένο ξυπνητήρι γλίτωσε ανθρώπους απο το θάνατο. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η χορωδία στην εκκλησία της Νεμπράσκα όπου τα μέλη της το κθένα για το δικό του λόγο άργησε να παρευρεθεί στη καθιερωμένη συνάντηση

Στις 03.01.1950, και τα 15 μέλη της χορωδίας της εκκλησίας της Beatrice στη Nebraska, καθυστέρησαν στο ραντεβού που είχαν στις 7:20 για πρόβα. Όλοι είχαν κάποιο σοβαρό αλλά και συνηθισμένο λόγο να αργήσουν. Στις 7:25 η εκκλησία καταστράφηκε από έκρηξη! Τα μέλη της χορωδίας θεώρησαν το γεγονός σαν "θεϊκή παρέμβαση". Ο Weaver υπολόγισε τις πιθανότητες να συμβεί ένα τέτοιο γεγονός μαζικής καθυστέρησης, σε μία στο εκατομμύριο.

Είναι λογικο οι περισσότεροι σκεπτικιστές να βγάζουν σπυριά με τις εξηγήσεις της συγχρονικότητας.

Παρακάμπτει τη γραμμικότητα του χρόνου, παρακάμπτει την αιτιοκρατία, ισχυρίζεται την ύπαρξη ανεξήγητων μηχανισμών. Χαλάει τη βόλεψη τους και το σταθερό τους κοσμοείδωλο.

Γεγονότα που κινούνται στα ομιχλώδη όρια μεταξύ της εσωτερικής ψυχολογικής πραγματικότητας και της εξωτερικής.

Η ζωή βρίσκεται στα κινούμενα νερά. Στα ακίνητα νερά συνήθως ευδοκιμούν παθογόνες μορφές ζωής. Τι πάει να πεί αυτό? Ανακατέψτε τη τράπουλα, αλλάξτε συνήθειες, πειραματιστείτε με χόμπι, αποδεχτείτε την πρόκληση να σκέφτεστε και να δράσετε δημιουργικά και πλήρως απαγκιστρωμένοι απο κάθε παγωμένη μορφή συνήθειας.

Ακολουθείστε τη ροή της δημιουργικής πληροφορίας και αποκωδικοποιείστε ώριμα τις επιδράσεις των συγχρονικών γεγονότων.

Το διάβασα στο brainchange.gr

Ο Στ. Πλουμιστός είναι Δημοσιογράφος -  Σύμβουλος Προσωπικής ανάπτυξης και Διαισθητικός. Πραγματοποιεί μίνι group συμβουλευτικής αφύπνισης και προσωπικής ανάπτυξης σε ενδιαφερόμενους και δωρεάν αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες που αφορούν τα σεμινάρια - μίνι group Συμβουλευτικής Αφύπνισης και Προσωπικής Ανάπτυξης δείτε ΕΔΩ

Για συνεδρίες Συμβουλευτικής Διαισθητικής Πρόβλεψης περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
Συγχρονικότητες: Ποιοι τύποι προσωπικότητας και ποιες καταστάσεις τις προσελκύουν; Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 3:15 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.