_____________________________________________________________________________________________________________________ =====================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας: Καθαρές οι Παραλίες "Αναύρου" και "Πλάκες" στο Βόλο

⍆Εξαιρετικής ποιότητας που δεν εμφανίζουν επιμόλυνση και πληρούν τις προδιαγραφές...
για κολύμβηση είναι τα νερά στις κολυμβητικές περιοχές «Παραλία Αναύρου» και «Πλάκες», (κοντινές στο λιμάνι παραλίες με έντονο το φαινόμενο του φυτοπλαγκτόν τις προηγούμενες ημέρες).

Αυτό προκύπτει μετά την δειγματοληψία σε θαλασσινό νερό που πραγματοποίησε, στις 14-06-2017 και για τρίτη συνεχή φορά, το Τμήμα Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων μέσω διαπιστευμένου Εργαστηρίου, στο πλαίσιο του ελέγχου της ποιότητας του θαλασσινού νερού.

Το δείγμα που λήφθηκε εντός του Παλαιού Λιμένα Βόλου, που δεν είναι κολυμβητική περιοχή, εμφανίζει μικρόβια, δεδομένου ότι ελήφθησαν από την πυκνή επιπλέουσα μάζα πλαγκτονικών κυττάρων. Αυτό σημαίνει ότι η μικροβιολογική χλωρίδα η οποία είναι αυξημένη σε χώρους που υπάρχουν λιμενικές δραστηριότητες επικολλάται και συγκεντρώνεται σε αιωρούμενα σωματίδια με αποτέλεσμα να εμφανίζονται μεγαλύτεροι αριθμοί μικροβίων, σύμφωνα με την επιστημονική ερμηνεία των ειδικών.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά την έναρξη της κολυμβητικής περιόδου έτους 2017 η Δ/νση Δημόσιας Υγείας των Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων πραγματοποίησε δειγματοληπτικούς ελέγχους θαλασσινού νερού από 87 σημεία δειγματοληψιών στις κολυμβητικές ακτές όλων των Δήμων των Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας & Σποράδων.

Σύμφωνα με τα αναλυτικά δεδομένα των διενεργηθέντων δειγματοληψιών και μικροβιολογικών δοκιμών δεν διαπιστώθηκε καμία υπέρβαση των ορίων της οδηγίας 2006/7/ΕΚ σχετικά με τα όρια των νερών κολύμβησης για τα παράκτια και μεταβατικά ύδατα.

Με βάση τις ανωτέρω μετρήσεις, επιτρέπεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση σε όλες τις ακτές κολύμβησης των Π.Ε Μαγνησίας & Σποράδων, διότι πληρούν τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης .

Επισημαίνουμε ότι σε όλες και στις πλησιέστερες ακτές στο Πολεοδομικό Συγκρότημα Βόλου, επιτρέπεται η χρήση των θαλάσσιων νερών για κολύμβηση διότι πληρούν τα πρότυπα της κείμενης νομοθεσίας για την ποιότητα των νερών κολύμβησης και χαρακτηρίζονται ως εξαιρετικής και αρίστης ποιότητας.

Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων με ευθύνη απέναντι στους πολίτες, θα συνεχίσει να πραγματοποιεί αυστηρούς ελέγχους και θα δημοσιοποιεί τα αποτελέσματα αυτών.Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας: Καθαρές οι Παραλίες "Αναύρου" και "Πλάκες" στο Βόλο Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 3:50 μ.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.