«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» από τα Θεατροταξίδια της Πειραματικής Σκηνής (Υποστήριξη Ploumistos.com)

«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» από τα Θεατροταξίδια της Πειραματικής Σκηνής (Υποστήριξη Ploumistos.com)

⍆Με τη θεατρική διασκευή του πιο γνωστού και δημοφιλέστερου
έργου του Ιουλίου Βερν, τα Θεατροταξίδια της Πειραματικής Σκηνής κλείνουν το φετινό θεατρικό κύκλο τους. Μια περιπέτεια ενάντια στο χρόνο μέσα από διαφορετικούς τόπους και πολιτισμούς, μια παράσταση γεμάτη από πολλά απρόοπτα και εκπλήξεις που κρύβει το ταξίδι του Φιλέα Φογκ.

Ο Βερν δεν είναι απλώς ένας υπέροχος παραμυθάς, ένα μυαλό με αχαλίνωτη φαντασία. Είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο της μυθολογίας του κόσμου μας. Για την εποχή του σιδηροδρόμου, πριν την εποχή των αεροπλάνων, ο γύρος του κόσμου, όχι μόνον σε ογδόντα ημέρες, αλλά και σε μερικούς μήνες, μοιάζει απίστευτος. Κι όμως ο Βερν τον κάνει πιστευτό. Όλα γίνονται στα μέτρα του ανθρώπου, και όλα μοιάζουν απολύτως ρεαλιστικά. Και είναι εντυπωσιακό, πώς η μεγάλη τέχνη, χρησιμοποιεί το ρεαλισμό για να κάνει το απίστευτο πιστευτό. Μπορεί η επιστήμη και η τεχνολογία του καιρού εκείνου να είναι σήμερα παρωχημένες, σχεδόν αστείες. Εκείνο όμως που δεν ξεπερνιέται είναι η δύναμη της φαντασίας. Η δυνατότητα του ανθρώπου να τον πλάσει με τις λέξεις του μυαλού του και τις ιστορίες που κατασκευάζει, την αφήγηση, αυτήν την παντοδύναμη ανθρώπινη επινόηση. Κι απ’ αυτήν την άποψη ο Ιούλιος Βερν παραμένει μοντέρνος, ένας δικός μας άνθρωπος.

Ο Φιλέας Φογκ, λονδρέζος αριστοκράτης που στοιχημάτισε ότι θα πραγματοποιήσει το γύρο του κόσμου σε 80 μόνο μέρες, ξεκινά μαζί με τον αεικίνητο Πασπαρτού, τον γάλλο υπηρέτη του, για ένα ταξίδι στο άγνωστο, γεμάτο απρόοπτα και ανατροπές. Η ιστορία ξεκινάει από το Λονδίνο, από τη Λέσχη Ρηφόρμ, και απλώνεται σ΄όλη τη γη. Οι δυο ήρωες κινούνται με όλα τα μεταφορικά μέσα της εποχής. Φτάνουν στο Σουέζ, ταξιδεύουν μέχρι τη Βομβάη, συνεχίζουν για Αλλαχαμπάτ και Καλκούτα, φτάνουν στο Χονγκ-Κονγ κι από κει στη Γιοκοχάμα, διαπλέουν τον Ειρηνικό και αποβιβάζονται στο Σαν Φρανσίσκο, διασχίζουν την Αμερική και από τη Νέα Υόρκη, αφού περάσουν τον Ατλαντικό με το πλεούμενο του καπετάν Άντριου Σπίντι, φτάνουν επιτέλους στο Λίβερπουλ.

Σε όλο το ταξίδι ο Αστυνομικός Φιξ τους παρακολουθεί στενά και τους βάζει συνέχεια εμπόδια. Θα γυρίσουν, άραγε, εγκαίρως στο Λονδίνο; Θα κερδίσουν το στοίχημα;

Το απίθανο στοίχημα του ήρωα Φιλέα Φόγκ είναι η αφορμή για την αρχή μιας μεγάλης περιπέτειας, μιας μάχης με το χρόνο απ’ την οποία νικητής θα βγει η ανθρώπινη θέληση.

Τη σκηνοθεσία και την επιμέλεια της παράστασης έχουν η Βάσω Μπέλιου και ο Δημήτρης Πανταζής.

Παίζουν οι: Γιώργος Αθανασίου, Αντώνης Φάρης, Μαρίνα Γκινίδη, Κωστής Γκινίδης, Γιώργος Τσάμης, Ηλίας Διαμαντής, Σαπφώ Παπαγεωργίου, Μυρσίνη Κωνσταντοπούλου, Σοφία Τσιροπούλου, Ανδρέας Χρήστου, Αφροδίτη Σπανομήτρου, Ζωή Βαΐτση, Ελεάνα Ζήβερτ, Κέλυ Θάνου, Μάρα Θάνου, Μαρία-Άννα Καραγιάννη, Ειρήνη Μακρή, Ιωάννα Ζαμπέτογλου, Νικόλας Μιχαήλ, Άννα-Μαρία Κουκουβίνου, Αλεξάνδρα Κουθουρίδου, Άννα Ρόουζ Κουθουρίδου, Χρήστος Κρικέλας.

Η παράσταση θα δοθεί μόνο το Σάββατο 17 και Κυριακή 18 Ιουνίου στο Θέατρο Πειραματικής Σκηνής (Πολιτιστικό Κέντρο Ν. Ιωνίας) στις 8.30 μ. μ.

Η πώληση εισιτηρίων θα γίνεται μια ώρα πριν την παράσταση στο ταμείο του Θεάτρου. Γενική είσοδος 5€.
Τηλέφωνο για πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων: 6944388045
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: «Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» από τα Θεατροταξίδια της Πειραματικής Σκηνής (Υποστήριξη Ploumistos.com)
«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» από τα Θεατροταξίδια της Πειραματικής Σκηνής (Υποστήριξη Ploumistos.com)
«Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες» από τα Θεατροταξίδια της Πειραματικής Σκηνής (Υποστήριξη Ploumistos.com)
http://www.taxydromos.gr/data/news/1497425543894172536.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/06/80-ploumistoscom.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/06/80-ploumistoscom.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content