Νίκος Φίλης: Τα πλεονάσματα 3,5% σημαίνουν σκληρή λιτότητα

Νίκος Φίλης: Τα πλεονάσματα 3,5% σημαίνουν σκληρή λιτότητα

⍆«Δεν είμαι μια βεντέτα, είμαι μέλος μιας συλλογικότητας. Με εκφράζει το πολιτικό πρόγραμμα ...
του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά είμαι αντίθετος με κάποιες μορφές της κυβερνητικής πολιτικής», ανάφερε σε συνέντευξή του στον ANT1 o πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης.

«Τα πλεονάσματα ύψους 3,5% επί αρκετά χρόνια δεν είναι λίγα και δεν είναι εύκολο να βγουν. Θα δημιουργήσουν κοινωνικές ανισότητες», δήλωσε σχετικά με τους στόχους που συμφωνήθηκαν, τονίζοντας πως «χρειάζεται μία κυβέρνηση που να μπορεί να διαπραγματεύεται και να τα αλλάζει ή να προστατεύει τους αδύναμους».

«Είχαμε στόχο 0,5% στόχο και πιάσαμε 4,2%. Περίμενα το 4,2% να αποδοθεί στην κοινωνία, όχι με ρουσφετολογικές πολιτικές», ανέφερε για το πλεόνασμα του 2016, σημειώνοντας πως αποδόθηκε στην κοινωνία «μόνο στο θέμα των συντάξεων».

«Το 3,5% επί πέντε χρόνια είναι δύσκολο να το πιάσουμε και σε κάθε περίπτωση, σημαίνει λιτότητα. Το ότι κλείνει η συμφωνία και θα πέσουν χρήματα στην αγορά, οι επενδύσεις και η Αναπτυξιακή Τράπεζα είναι στα θετικά», επανέλαβε και τόνισε πως για γίνουν εμφανείς οι καλύτερες συνθήκες στην κοινωνία, «θα πρέπει να γίνει μεγάλη προσπάθεια».

Ερωτηθείς για τους συμβασιούχους των ΠΟΕ – ΟΤΑ, είπε ότι, «πρέπει να δοθούν τα δεδουλευμένα και 2ον το θέμα που έχει να κάνει με τα δημοτικά τέλη, πρέπει να κατοχυρωθούν στους Δήμους, τα πληρώνει ο πολίτης».

«Είναι θέματα κι άλλα που είναι στο όριο και μόνο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να τα διαχειριστεί», υπογράμμισε.

Όπως είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξης «εάν έχει προβλήματα ο κόσμος, που έχει, να βγει στους δρόμους. Ο κόσμος που έχει προβλήματα πρέπει να τα διεκδικεί, να μην επαναπαύεται».

Για τα σχόλια που γίνονται από μερίδα δανειστών για τον Υπουργό Οικονομικών, είπε πως «ο Ευκλείδης είναι καλό παιδί», αλλά «εγώ ήμουν άλλη ιστορία: δεν δέχθηκα να μετακομίσω. Με ενδιέφερε να ολοκληρωθεί η δουλειά μου και ο νυν υπουργός προχωρά με ουσιαστικά βήματα».
«Υλοποιούμε το πρόγραμμα με καταναγκασμούς, δεν το υιοθετούμε, δεν μπορούμε να το υιοθετήσουμε», δήλωσε αναφορικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί και κληθείς να σχολιάσει τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, είπε πως «η τακτική των δανειστών είναι να ξανανοίγουν θέματα».

Τόνισε πως για να υπάρξει ξεκάθαρη λύση για την οικονομία της χώρας, «προϋπόθεση είναι απομείωση του χρέους» και εκτίμησε πως, «η κυβέρνηση έδωσε μια μάχη, πιθανά δεν είχε σταθμίσει σωστά τους συσχετισμούς δύναμης. Όταν οι βασικοί παίκτες παίζουν πινγκ πονγκ στην πλάτη της Ελλάδας».

Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει άλλα μέτρα, στην περίπτωση που έρθουν στη Βουλή, απάντησε πως «δεν θα κάνει τον μάγκα εκ του ασφαλούς», ενώ εκτίμησε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει άλλα μέτρα.

«Με ενδιαφέρει η συλλογική προσπάθεια. Ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται μετά τη διετία να πάρει μια κοινωνική, αριστερή στροφή», ανέφερε.

Για επαναπροωθήσεις τούρκων στρατιωτικών στον Έβρο με μαύρες κουκούλες, για τις οποίες δεν έχουν δοθεί πειστικές απαντήσεις από το αρμόδιο Υπουργείο και γίνεται έρευνα από το Συνήγορο του Πολίτη έκανε λόγο ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

«Είχε διατυπώσει μια ιδέα για εξοπλιστικά, την οποία δεν την επανέλαβε», είπε για την πρόταση Καμμένου για εξοπλιστικά, σχολιάζοντας πως «θα ήταν πρόκληση να δώσουμε χρήματα για όπλα».

Την ίδια ώρα, συγκρίνοντας την πολιτική της παρούσας κυβέρνησης με μια πιθανή της Νέας Δημοκρατίας, είπε πως «δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αυτά που ψηφίσαμε δεν είναι ίδια με αυτά που ψήφισε η ΝΔ. Εμείς κάναμε διαπραγμάτευση και δεν εφαρμόσαμε όσα είχαν υποσχεθεί. Σκεφτείτε τη ΝΔ που έχει εύκολες τις απολύσεις και το ξύλο στους πολίτες στους δρόμους, τι θα είχαμε».

«Είμαστε όλοι ΣΥΡΙΖΑ με τις ιδιομορφίες μας», είπε τέλος αναφορικά με τις διαφορετικές τάσεις που υπάρχουν μέσα στο κυβερνών κόμμα.

«Οι εντυπώσεις είναι εντυπώσεις, ας πάμε μπροστά τώρα», σχολίασε για την απομάκρυνσή του από το υπουργείο Παιδείας για να συμπληρώσει στη συνέχεια ότι, δεν θέλει να επανέλθει σε «εκείνες της μέρες». Όσο για τους λόγους που οδήγησαν στην απομάκρυνσή του από το υπουργείο, διευκρίνισε πως δεν είχε να κάνει αποκλειστικά με την τότε κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο ή τις φερόμενες από την Εκκλησία αντιδράσεις, σημειώνοντας ότι, «υπάρχουν κι άλλα, από μη δημόσιες δυνάμεις», για να συμπληρώσει: «πάμε μπροστά, έχει κλείσει αυτό το κεφάλαιο».

Αναφερόμενος στο θέμα των σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας, τόνισε πως «πρέπει να υπάρξουν διακριτοί ρόλοι», υπογραμμίζοντας πως κάτι τέτοιο θα ωφελήσει τόσο την Εκκλησία και το Κράτος, όσο και τον ίδιο τον λαό.

«Είδα με ικανοποίηση ότι η Ιερά Σύνοδος συζήτησε με βάση το νέο πρόγραμμα διδασκαλίας», σημείωσε με αφορμή της σημερινή σύγκλιση της Ιεράς Συνόδου για το ζήτημα και σχολίασε πως «δεν θα έχουμε ομολογιακό μάθημα, αλλά μάθημα γνώσης της θρησκείας».



Το διάβασα στο protothema.gr
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1075,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,812,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1539,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,81,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,900,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Νίκος Φίλης: Τα πλεονάσματα 3,5% σημαίνουν σκληρή λιτότητα
Νίκος Φίλης: Τα πλεονάσματα 3,5% σημαίνουν σκληρή λιτότητα
Νίκος Φίλης: Τα πλεονάσματα 3,5% σημαίνουν σκληρή λιτότητα
http://www.thepressroom.gr/sites/default/files/styles/image_1100_xxx/public/field/articles/images/nikos_filis_2.jpg?itok=Rh8HmB84
https://i.ytimg.com/vi/2hp840Rbt-4/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/06/35.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/06/35.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content