_______________________________________________________________________________ http://picasion.com/

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 19 έως 25 Ιουνίου 2017

⍆Η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο» πραγματοποιήθηκε μετά από πολλά χρόνια αδράνειας .... του θεσμού αυτό, τον Ιούνιο του 2015, στο πλαίσιο της υλοποίησης των στόχων μας για την καθιέρωση Θεσμών και την επίτευξη συνεργασιών με άλλους φορείς.

Μετά τη μεγάλη επιτυχία της διοργάνωσης του 2015 και του 2016, επανερχόμαστε και φέτος με την «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο 2017», με περισσότερες συνεργασίες και πλουσιότερο πρόγραμμα εκδηλώσεων και δράσεων.

Θα πραγματοποιηθεί από τις 19 έως 25 Ιουνίου 2017. Συνδιοργανώνεται με τον Οργανισμό Λιμένος Βόλου (Ο.Λ.Β. Α.Ε.), την Περιφέρεια Θεσσαλίας- Περιφερειακή ενότητα Μαγνησίας και Βορ. Σποράδων, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου, τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου. Θα συμμετέχουν πολλοί Αθλητικοί και πολιτιστικού φορείς και Σύλλογοι του Βόλου και θα περιλαμβάνει πλήθος εκδηλώσεων και δράσεων κοινωνικών φορέων, ναυταθλητικών σωματείων, χορευτικών συγκροτημάτων , χορωδιών κ.ά.

Κοσμούν τις εκδηλώσεις και δράσεις της εφετινής «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2017», με τη συμμετοχή τους:
  • Το εγνωσμένης αξίας και φήμης μουσικό συγκρότημα από την πόλη Λέτσε της Κάτω Ιταλία, «ASTERIA», με επικεφαλής τον GIORGIO FILIERI.
  • Οι «Encardia» (Διάσημο Ελληνικό συγκρότημα που η μουσική του εμπνέεται από το μουσικό και εν γένει πολιτισμικό απόθεμα των Ελληνοφώνων περιοχών της Κάτω Ιταλίας).
  • Η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου.
  • Η διάσημη Παιδικής Χορωδίας «Παραμυθία» του Ορφανοτροφείου της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Μαλογιαροσλάβετς της επαρχίας Καλούγα Ρωσίας που θα τραγουδήσει και χορέψει Ελληνικούς και Ρωσικούς χορούς. Την συνοδεύει το μουσικό συγκρότημα «Εμμέλεια» του συνθέτη Χρίστου Τσιαμούλη, με την Καίτη Κουλλιά στο τραγούδι. Η συναυλία έχει τον τίτλο «Φως στην Οικουμένη» και πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Διαδικτυακό περιοδικό «Πεμπτουσία.
  • Του Μουσικού Σχολείου, σε μια ειδική για την εκδήλωση, παρουσία. 
  • Αθλητικών επιδείξεων και αγώνων, μουσικών και χορευτικών συγκροτημάτων, εικαστικών εκθέσεων, αλλά και διαγωνισμών, που συγκροτούν ένα δυνατό και άρτιο πρόγραμμα. 
  • Θα πραγματοποιηθούν στην παραλία του Βόλου, στον χώρο προ του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, για να έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης όλοι οι πολίτες.
Η σημαντικότερη αναφορά στον εφετινό εορτασμό , είναι η απόφαση της Ιεράς μας Μητροπόλεως και όλων των συνδιοργανωτών φορέων να τιμήσουν τον Ελληνισμό της Κάτω Ιταλίας, την Μεγάλη Ελλάδα, (MAGNA GRAECIA).

Αλλά και τον «δικό» μας Γιώργο Καφενταράκη, άνθρωπο της θάλασσας και της Τέχνης, που χάσαμε πριν ένα ακριβώς χρόνο.

Είμαστε βέβαιοι ότι η συνεργασία και η συνέργεια με τόσους σημαντικούς φορείς του Δημοσίου, της Αυτοδιοίκησης, του αθλητισμού και του πολιτισμού θα προσδώσει έναν υπερτοπικό χαρακτήρα στο θεσμό που καθιερώσαμε πλέον.

Όλες αυτές οι συμμετοχές και οι δράσεις θα προσδώσουν επιπλέον κύρος στις εκδηλώσεις της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2017» , των οποίων η φήμη, ευελπιστούμε ότι θα ξεπεράσει την περιοχή μας.

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» επανακαθιέρωσε την «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο». Βασική επιδίωξή μας πλέον, η «Ναυτική Εβδομάδα στο Βόλο» να μην είναι μόνο πολιτιστικές εκδηλώσεις, αλλά και η ανάδειξη ενός βαθύτερου προβληματισμού για τα συμβαίνοντα στο «της θαλάσσης Κράτος».

Η «Μαγνήτων Κιβωτός» καλεί τους πολίτες και τους τοπικούς φορείς να αγκαλιάσουν και αυτή την προσπάθειά της, με τη συμμετοχή όλων κατά το δυνατόν στις διάφορες δράσεις, καταδεικνύοντας έτσι και την αναγκαιότητα να καθιερωθεί η νέα «Ναυτική Εβδομάδα στον Βόλο». Δεκτή θα είναι και κάθε ιδέα, πρόταση ή παρατήρηση που θα συμβάλει στη μελλοντική βελτίωση του θεσμού.

Αναλυτικά στοιχεία για την σύλληψη της ιδέας, τους στόχους του και τις προοπτικές της «Ναυτικής Εβδομάδας στο Βόλο» θα αναλύσουν, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού και Πρόεδρος του Δ.Σ. του φορέα κ. Ιγνάτιος, ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ο.Λ.Β. Α.Ε. Θρασύβουλος Σταυριδόπουλος και εκπρόσωποι των άλλων συμμετεχόντων φορέων, σε

Συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 12.00, στα γραφεία του Ο.Λ.Β. Α.Ε. στο λιμάνι του Βόλου, στην οποία σας καλούν να παρευρεθείτε , να ενημερωθείτε για το σκεπτικό και τον προγραμματισμό της «Ναυτικής Εβδομάδας στον Βόλο 2017» και με τις ερωτήσεις σας να συμβάλλεται στην συμμετοχή και ευαισθητοποίηση του κοινού στη διοργάνωση του θεσμού αυτού , που πέραν των άλλων , αναδεικνύει τη σχέση Πολιτισμού και Θάλασσας στην περιοχή μας συνολικότερα.
ΝΑΥΤΙΚΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟΝ ΒΟΛΟ 19 έως 25 Ιουνίου 2017 Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 8:24 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.