Πλήθος κόσμου στο Πολιτιστικό Ν. Ιωνίας Βόλου στην εκδήλωση «Οδοιπορώντας στην Πρίγκηπο» με την «ψυχή» των Ιώνων Αννα Αϊβαζόγλου

Πλήθος κόσμου στο Πολιτιστικό Ν. Ιωνίας Βόλου στην εκδήλωση «Οδοιπορώντας στην Πρίγκηπο» με την «ψυχή» των Ιώνων Αννα Αϊβαζόγλου

⍆Η συγκίνηση περίσσεψε το βράδυ του Σαββάτου από το Θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Ν. Ιωνίας.. Βόλου, όπου πραγματοποιήθηκε από την Πολιτιστική Εστία Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Ιωνες» με χορηγό επικοινωνίας το Επιμελητήριο Μαγνησίας η εκδήλωση με θέμα «Οδοιπορώντας στην Πρίγκηπο…με την Αννα Αϊβαζόγλου» στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού «Μνήμη Βυζαντίου.

Με αφορμή την συμπλήρωση τριών χρόνων από τον θάνατο της «ψυχής» των «Ιώνων» Αννας Αϊβαζόγλου, η Πρόεδρος της Εστίας κ. Αννα Πετσιάβα-Παπανικολάου στον εναρκτήριο λόγο της μίλησε με βαθιά συγκίνηση για την πολύχρονη σταθερή φιλία που ανέπτυξε η Αννα Αϊβαζόγλου με τον Σύλλογο Πριγκηπιανών Αττικής «Αγιος Γεώργιος ο Κουδουνάς», ενώ θερμό ήταν το χειροκρότημα των παρευρισκομένων όταν η κ. Πετσιάβα, με φανερή συγκίνηση στον λόγο της είπε ότι «η Αννα θα είναι για πάντα στις καρδιές μας».

Βιωματικές αναμνήσεις από την Πρίγκηπο που ταξίδεψαν νοερά το κοινό διηγήθηκαν η κ. Βασιλική Ξυδά, Πρόεδρος του Συλλόγου Πριγκηπιανών, η κ. Ζωρζέτα Αναγνωστοπούλου, αντιπρόεδρος και η κ. Κυριακή Χατζηγιαννάκου, επίτιμο μέλος, γυναίκες που αποτελούν την τελευταία εν ζωή γενιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρίγκηπο.



Για την προσωπική του φίλη του Αννα Αϊβαζόγλου, αλλά και για τις ιδιαίτερα εξαιρετικές σχέσεις που είχε αναπτύξει το Επιμελητήριο Μαγνησίας με το Επιμελητήριο Σμύρνης στο πρόσφατο παρελθόν και που διακόπηκαν για ευνόητους λόγους μίλησε κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αριστοτέλης Μπασδάνης, τονίζοντας ταυτόχρονα την παρουσία στο Δ.Σ. του φορέα του μέλους του Δ.Σ. των «Ιώνων» κ. Θέκλας Καμμένου.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μπασδάνης, ανέφερε: "Να διατηρηθεί ζωντανή η ιστορική μνήμη, να μην ξεχνούμε τις αλησμόνητες πατρίδες μας», έλεγε σε κάθε ευκαιρία η αείμνηστη πρόεδρος των Ιώνων Αννα Αϊβαζόγλου, χάριν της οποίας συγκεντρωθήκαμε σήμερα εδώ, στο θέατρο του Πολιτιστικού Κέντρου Νέας Ιωνίας, στο πλαίσιο του ετήσιου θεσμού «Μνήμη Βυζαντίου».

«Οδοιπορώντας στην Πρίγκηπο… με την Άννα Αϊβαζόγλου» τιτλοφορείται η εκδήλωση και οι αξιότιμες ομιλήτριες, από την τελευταία εν ζωή γενιά που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πρίγκηπο θα μας ταξιδέψουν σε λίγο με τον λόγο τους, στην Κωνσταντινούπολη.

Όπως μας ταξίδευε για χρόνια και η αείμνηστη Πρόεδρος των Ιώνων έχοντας στόχο ζωής την αγάπη της για τον μικρασιατικό Ελληνισμό και την μακραίωνη ιστορία του.

Βαριά παρακαταθήκη αυτή που μας άφησε η Αννα.

Το Επιμελητήριο Μαγνησίας θέλοντας να διατηρήσει τόσο σε επιχειρηματικό, όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο διαύλους επικοινωνίας με τις αλησμόνητες πατρίδες, όφειλε να είναι αρωγός σε αυτή την ξεχωριστή βραδιά.

Το οφείλουμε στους προγόνους μας, στον ελληνισμό της Μικράς Ασίας, στους Πόντιους, στους Μικρασιάτες, στους Πριγκηπιανούς, το οφείλουμε στην Αννα.

Το οφείλουμε όμως και στις νέες γενιές που μπορεί να μην βίωσαν την μικρασιατική καταστροφή, μπορεί να μην ένιωσαν τον ξεριζωμό, βιώνουν όμως σ’ αυτή την κρίσιμη για την πατρίδα μας χρονική περίοδο, στα "πέτρινα" χρόνια της κρίσης, ένα παράλληλο πόνο.

Αυτόν, για την πατρίδα που πληγώνεται, πεθαίνει και ξανά προσπαθεί να αναστηθεί μέσα από τις στάχτες της.

Φορείς, όπως το Επιμελητήριο Μαγνησίας σαφώς και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και δράσεις σ’ αυτή την κατεύθυνση. Εξάλλου, αποτελεί για μας δέσμευση η εξωστρέφεια σε επιχειρηματικό και όχι μόνο πεδίο σε αυτές τις κρίσιμες για την πατρίδα μας ώρες.

Οφείλει όμως παράλληλα, να κρατά άσβεστες τις μνήμες που αποτελούν διδαχή για το παρόν και το μέλλον των νέων γενεών.

Η Αννα Αϊβαζόγλου το έκανε βίωμα με τον βίο της, η κ. Αννα Πετσιάβα-Παπανικολάου που παρέλαβε την σκυτάλη, αποδεικνύεται καθημερινά άξια συνεχιστής της, ας ακολουθήσουμε λοιπόν το παράδειγμά τους κι εμείς οι υπόλοιποι.

Το μουσικό πρόγραμμα της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σε συνδιοργάνωση με την Δ/νση Πολιτισμού ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ Δήμου Βόλου ανέλαβε η παιδική χορωδία των Ιώνων, ενώ στο τέλος της εκδήλωσης διανεμήθηκε στο κοινό το κείμενο της Αννας Αϊβαζόγλου «Παράθυρο στην Πρίγκηπο» που επιμελήθηκε την έκδοσή του ο σύζυγός της κ. Αλέξανδρος Δημητρόπουλος.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Πλήθος κόσμου στο Πολιτιστικό Ν. Ιωνίας Βόλου στην εκδήλωση «Οδοιπορώντας στην Πρίγκηπο» με την «ψυχή» των Ιώνων Αννα Αϊβαζόγλου
Πλήθος κόσμου στο Πολιτιστικό Ν. Ιωνίας Βόλου στην εκδήλωση «Οδοιπορώντας στην Πρίγκηπο» με την «ψυχή» των Ιώνων Αννα Αϊβαζόγλου
Πλήθος κόσμου στο Πολιτιστικό Ν. Ιωνίας Βόλου στην εκδήλωση «Οδοιπορώντας στην Πρίγκηπο» με την «ψυχή» των Ιώνων Αννα Αϊβαζόγλου
http://www.taxydromos.gr/data/news/1495973177826632796.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/05/blog-post_752.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/05/blog-post_752.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content