Όλη η αλήθεια για τον διαλογισμό - Γνωστικά και ψυχολογικά οφέλη

Όλη η αλήθεια για τον διαλογισμό - Γνωστικά και ψυχολογικά οφέλη

⍆Ο διαλογισμός είναι μία μορφή πνευματικής συγκέντρωσης που επιτυγχάνεται...
με τη βαθιά χαλάρωση, την απομάκρυνση κάθε σκέψης και εξωτερικών ερεθισμάτων από τη συνειδητότητα του υποκειμένου. Σκοπός του διαλογισμού είναι η άντληση γνώσης ή και εμπειριών άμεσα, χωρίς τη χρήση των αισθητηρίων οργάνων του ανθρώπου ή οποιασδήποτε πηγής πληροφόρησης. Γενικότερα θεωρείται και μέσο ψυχικής χαλάρωσης και ευεξίας.

Ο διαλογισμός απαιτεί ορισμένες προϋποθέσεις προκειμένου να επιτευχθεί.

Η πρώτη είναι η αδιατάρακτη συγκέντρωση της προσοχής μας σε ένα αντικείμενο.Ακόμα και στην πρακτική της Χάθα Γιόγκα έχουμε μάθει ότι οι ασκήσεις έχουν καλύτερο αποτέλεσμα, όταν ο νους είναι προσηλωμένος στο σημείο του σώματος που ασκείται.Η συγκέντρωση θεωρείται το "Έκτο σκαλοπάτι της Γιόγκα". 

Η δεύτερη είναι η δημιουργία ενός είδους διπλής προσοχής. Το ένα σκέλος της κατευθύνεται προς το παρατηρούμενο αντικείμενο (εσωτερικό ή εξωτερικό), και το άλλο σκέλος στρέφεται προς τον εαυτό μας, που ασκεί τη διαδικασία της παρατήρησης. Δεν παρατηρούμε απλώς κάτι, έστω και με εστιασμένη προσοχή, αλλά είμαστε συνειδητοί ότι το κάνουμε.

Αυτό είναι ένα σημείο κλειδί στην όλη διαδικασία του διαλογισμού, δηλαδή η δημιουργία ενός εσωτερικού «παρατηρητή». Το πρώτο στάδιο είναι η χαλάρωση και η συγκέντρωση του νου. Το δεύτερο στάδιο είναι η δημιουργία της διπλής προσοχής, το να έχουμε επίγνωση του εαυτού μας καθώς εστιάζεται στο αντικείμενο της συγκέντρωσής του.

Οι ευρύτατα διαδεδομένες σύγχρονες απόψεις θεωρούν τον διαλογισμό ως ένα είδος χαλάρωσης, απαλλαγής από το άγχος, μια κατάσταση όπου «οραματιζόμαστε» ευχάριστες σκηνές ειδυλλιακών τοπίων, ακούγοντας χαλαρωτική μουσική κ.λ.π. Στη πραγματικότητα όμως έχουμε να κάνουμε με μια βαθύτατα μυστικιστική διαδικασία διότι αποκτούμε την συνειδητοποίηση του γεγονότος ότι είμαστε κάτι περισσότερο από τον κοινό καθημερινό εαυτό μας. Κάτι που ζει μέσα του, τον παρατηρεί και τον κατευθύνει.

Ο διαλογιζόμενος εισέρχεται σε μια κατάσταση αυξημένης εγρήγορσης, εστιασμένης προσοχής και εσωτερικής σιγής, η οποία μπορεί να βιωθεί σε οποιαδήποτε στιγμή της καθημερινότητάς μας, χωρίς να απαιτεί ειδικές προϋποθέσεις απομόνωσης, ειδικών στάσεων του σώματος, διατροφής, θρησκευτικών πεποιθήσεων, κ.ά.. Μπορεί και πρέπει να ασκηθεί μέσα στη «δίνη» των καθημερινών μας υποχρεώσεων, χωρίς να τις διαταράσσει ή να διαταράσσεται από αυτές. Σημαντικό κλειδί για την απόλυτη χαλάρωση είναι ο έλεγχος της αναπνοής, η οποία πρέπει να είναι αργή και σταθερή.

Επόμενο βήμα μετά τη σωματική χαλάρωση και πριν την εστίαση του νου είναι η χαλάρωσή του. Ο νους χαλαρώνει με την απαλή στροφή του από τη «δίνη» αρνητικών ή αγχωτικών σκέψεων στη συνειδητή δημιουργία σκέψεων που αφορούν στην πνευματική μας ταυτότητα και φύση: Σκέψεις όπως «είμαι ένα γαλήνιο πνευματικό όν» ή και ερωτήσεις που γίνονται με πηγαίο ενδιαφέρον προς τον εαυτό όπως «ποιος είμαι στ' αλήθεια; τι ον είμαι; είμαι μόνο αυτό που βλέπουν τα φυσικά μου μάτια;», «τι είναι η γαλήνη;», μπορούν να φέρουν τον διαλογιζόμενο από το στάδιο της σκέψης στο στάδιο της εσωτερικής εμπειρίας της κάθε σκέψης. Η εσωτερική εμπειρία αρετών όπως η γαλήνη θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι συνώνυμη με τα θετικά βιώματα τα οποία με τη σειρά τους αναβαθμίζουν τον χαρακτήρα ενός ανθρώπου.

Πανεπιστήμιο του Harvard - Αυξάνεται η φαιά ουσία στον εγκέφαλο μετά από 8 εβδομάδες διαλογισμού

Λίγο πολύ όλοι έχουμε ακούσει για τις ευεργετικές του επιδράσεις στην ψυχική μας διάθεση. Οι άνθρωποι που τον έχουν δοκιμάσει μιλούν για μια μοναδική πνευματική εμπειρία: είναι το αίσθημα της ευεξίας, της ηρεμίας και της ευφορίας μετά από την αποβολή κάθε είδους «τοξικών» σκέψεων... Ο διαλογισμός δεν είναι εύκολη διαδικασία. Χτίζει τον θετικό μας εαυτό, τη θετική στάση στη ζωή αλλά προϋποθέτει την επιστροφή και τη συγκέντρωση στον αληθινό μας εαυτό. 

Τα οφέλη του διαλογισμού εξυνούνται πια και από την επιστήμονική κοινότητα. Πρόσφατα, η ερευνητική ομάδα του Χάρβαρντ σε μια προσπάθεια να ερμηνεύσει τις αλλαγές που συντελούνται με το διαλογισμό κατέληξε σε εκπληκτικά συμπεράσματα: η πανάρχαιη "τέχνη του πνεύματος" όπως πολλοί την αποκαλούν μπορεί να αλλάξει τη δομή του ανθρωπίνου εγκεφάλου!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου ανακάλυψαν ότι μετά από ένα πρόγραμμα διαλογισμού 8 εβδομάδων υπάρχουν μεγάλες αλλαγές στη φαιά ουσία του εγκεφάλου που συνδέεται με τη νοημοσύνη και τη νόηση! Η Καθηγήτρια Ψυχολογίας στην Ιατρική σχολή του Harvard Sara Lazar, που συμμετείχε στο συγκεκριμένο πείραμα μιλά για μεταβολές της δομής του εγκεφάλου και εξηγεί ότι αυτές οι μεταβολές μας κάνουν να αισθανόμαστε πιο θετικά και χαλαρά.

Γνωστικά και ψυχολογικά οφέλη καθόλη τη διάρκεια της ημέρας

«Παρά το γεγονός ότι η πρακτική του διαλογισμού συνδέεται με μια αίσθηση γαλήνης και σωματική χαλάρωση, όσοι την εξασκούν, από καιρό ισχυρίζονται ότι τους παρέχει, επίσης, γνωστικά και ψυχολογικά οφέλη που εξακολουθούν να διαρκούν καθ΄όλη τη διάρκεια της μέρας», τόνισε η Dr. Lazarστην παρουσίαση της έρευνας.

Τι συνέβη στο πείραμα του Harvard

Το πρόγραμμα που εφάρμοσαν σε 16 εθελοντές για οκτώ εβδομάδες είχε στόχο τη μείωση του στρες. Ηχογραφημένες οδηγίες 45 λεπτών τους καθοδηγούσαν για σωματικές ασκήσεις γιόγκα και όχι μόνο που έπρεπε να συνοδεύουν τη διαδικασία της αυτοσυγκέντρωσης. Η εξάσξηση γινόταν καθημερινά, στα σπίτια τους.

Οι εθελοντές διδάχτηκαν επίσης το πώς πρέπει να ζουν συνειδητά στην καθημερινότητά τους να μάθουν βιώνουν το τώρα, τη στιγμή. Έπρεπε να αφομοιώσουν δηλαδή την ενσυναίσθηση ακόμα και σε ασήμαντες πράξεις όπως το μαγείρεμα, το περπάτημα, το πλύσιμο των πιάτων, το ντους... Η εξάσκηση σε κάθε μορφή της διαρκούσε 27 λεπτά τη μέρα. Στο τέλος του πειράματος ελήφθησαν μαγνητικές τομογραφίες από τον εγκέφαλο των συμμετεχόντων οι οποίες τέθηκαν σε σύγκριση με εκείνες τις τομογραφίες μιας άλλης ομάδας που δεν είχε εξασκηθεί με τις τεχνικές του διαλογισμού.

Τι άλλαξε στον εγκέφαλο και στη συμπεριφορά των ανθρώπων που ακολούθησαν το διαλογισμό για 8 βδομάδες.

Οι συμμετέχοντες στην εξάσκηση δήλωσαν μετά από 8 εβδομάδες μια εκπληκτική βελτίωση του εαυτού: Ένιωθαν πια πως λειτουργούσαν με αυτεπίγνωση, ήξεραν τι κάνουν και για ποιο λόγο το κάνουν και μάλιστα είχαν καταφέρει να μη νιώθουν πια την ανάγκη να κρίνουν τις πράξεις και τη ζωή των άλλων!

Στις μαγνητικές τομογραφίες τους παρατηρήθηκε μια είχαν αυξημένη συγκέντρωση φαιάς ουσίας στο αριστερό ιππόκαμπο, στον οπίσθιο φλοιό του προσαγωγίου, στην κροταφο-βρεγματική σύνδεση και την παρεγκεφαλίδα, εκείνες τις περιοχές δηλαδή του εγκεφάλου που σχετίζονται με τη μάθηση και τη μνήμη, τη ρύθμιση των συναισθηκάτων και τον καθορισμό των στόχων.

Όχι, ο διαλογισμός δεν είναι αυθυποβολή τονίζουν οι επιστήμονες

«Καταλαβαίνουμε ότι οι αλλαγές στη δομή του εγκεφάλου μπορεί να σημαίνουν πως όσα ισχυρίζονται, αυτοί που κάνουν διαλογισμό, δεν είναι απλά μια αυθυποβολή αλλά κάτι πιο ουσιαστικό», καταλήγει ηDr. Lazar. «Είναι συναρπαστικό να ξέρουμε πόσο εύπλαστος μπορεί να είναι ο εγκέφαλος κατά την άσκηση του διαλογισμού. Μπορούμε να αλλάξουμε ενεργά τον εγκέφαλο και μπορούμε να αυξήσουμε την ευεξία και την ποιότητα της ζωής μας»καταλήγει η επικεφαλής της επιστημονικής δημοσίεσης BrittaHölzel.

Διαλογισμός = άδειασμα = Καθαρότητα = Αγνότητα = Γαλήνη = Παρατήρηση = Συνειδητότητα = έκλαμψη = Φώτιση = Ενότητα = Αγάπη = Ευτυχία

Η Σιωπή είναι Διαλογισμός. Το Φως είναι Διαλογισμός. Η Αγάπη είναι Διαλογισμός. Και ο Διαλογισμός είναι σιωπή, φως και αγάπη!

16 ΒΗΜΑΤΑ για έναν εύκολο διαλογισμό:
  1. Ο διαλογισμός δεν δημιουργεί μια τεχνητή ησυχία αλλά επιτρέπει στις βαθύτερες διαστάσεις της εγρήγορσης να αναδυθούν. Αυτή είναι η βαθιά εσωτερική ησυχία που απαρτίζει τον πραγματικό πυρήνα του ανθρώπου.
  2. Ο πραγματικός διαλογισμός γίνεται χωρίς προσπάθεια
  3. Ο πραγματικός διαλογισμός είναι πάντα χωρίς σκοπό και ποτέ το αποτέλεσμα μιας δραστηριότητας, αλλά Παρουσία στον χώρο της Συνειδητότητας. Αυτή η φυσική αβίαστη Παρουσία είναι ο διαλογισμός ο ίδιος.
  4. Οι βαθύτερες διαστάσεις Εγρήγορσης, η αφυπνισμένη Συνείδηση, ο κόσμος της Ησυχίας, είναι πέρα από τον Νου.
  5. Δεν μπορούμε να επιβάλλουμε τον διαλογισμό με κάποια τεχνική συγκέντρωσης, αλλά με την απερίγραπτη αλλά εμπειρική ζώσα κενότητα. Συνειδητή ύπαρξη στον χώρο της Συνείδησης.
  6. Βυθιστείτε ολοκληρωτικά στην αίσθηση του «Είμαι», αποτρέποντάς το από να συνδεθεί με σκέψεις και ιδέες στις λειτουργίες του Μυαλού.
  7. Προσπαθήστε να βρείτε την ησυχία, την ησυχία του «Είμαι» και μείνετε μέσα σε αυτό
  8. Στο μεταξύ, προσπαθήστε να εντοπίσετε την ίδια την Συνείδηση. Μη βλέπετε μόνο αυτό στο οποίο κοιτάζετε αλλά επίσης από που και με τι ένταση το κοιτάζετε. Ποιοι είστε κατά τη διαδικασία της παρατήρησης;
  9. Να είστε στην κατάσταση από την οποία αναδύεται η συνειδητοποίηση. Να είστε στην πηγή της συνειδητοποίησης, όπου μπορείτε να δείτε την ίδια την συνειδητοποίηση.
  10. Μην ανησυχείτε για τις διεργασίες του μυαλού σας. Μείνετε απλά στην αίσθηση του «Είμαι». Μην προσδιορίζετε. Μην ερμηνεύετε. Μείνετε στην αίσθηση του «Είμαι».
  11. Όποτε η προσοχή σας απομακρύνεται, προσπαθώντας να έρθει σε επαφή με τις σκέψεις σας, προσπαθώντας να εκδηλωθεί σε κάποια ιστορία, φέρτε την πίσω στην κατάσταση του «Είμαι» και κρατήστε την εκεί.
  12. Έπειτα μια καινούργια διάσταση Εγρήγορσης ανοίγεται μέσα σας. Ο χώρος που ανοίγεται με αυτόν τον τρόπο και η Παρουσία που εμφανίζεται, είναι τώρα εκεί για να τα παρατηρήσετε. Η προσοχή σας μπορεί να τα αρπάξει. Βιώνετε το γεγονός ότι είστε Συνείδηση και αισθάνεστε τη δουλειά του Νου.
  13. Βιώνουμε μια τελείως καινούργια διάσταση του εαυτού μας και αυτή η διάσταση είναι στην πραγματικότητα αρχαία, απερίγραπτη, ζώσα, ατελείωτη και μέσα της οι αισθήσεις του σώματος, τα συναισθήματα και οι σκέψεις καθώς και τα υλικά αντικείμενα εμφανίζονται και εξαφανίζονται σαν τα κύματα στην επιφάνεια του ωκεανού.
  14. Ξέρουμε ότι υπάρχει. Ότι είναι η μία και μοναδική Ζωή και ταυτόχρονα είναι η ουσία μέσα μας που αποκαλούμε «Εγώ» (η αίσθηση του «εγώ»)
  15. Υπάρχει ως κάτι αρχαίο, ένας ζωντανός κενός χώρος μια Συνείδηση που έχει συνείδηση της ύπαρξής της και συγκροτεί τα πάντα. Τίποτα δεν υπάρχει έξω από αυτό και ό,τι υπάρχει έχει γεννηθεί μέσα του. Μέσα στον χώρο του και την παρουσία του.
  16. Αυτή η κατάσταση χαρακτηρίζεται από ηρεμία, βαθιά ησυχία, γαλήνη και αγάπη που διαποτίζει τα πάντα. Ξέρουμε ότι το μυστηριώδες «κάτι» είναι πέρα από τον χρόνο. Δεν έχει αρχή και τέλος, ποτέ δεν γεννήθηκε και ποτέ δε θα πεθάνει.
Ο διαλογισμός έχει πλεονεκτήματα που δύσκολα θα τα βρει κανείς σε κάποια άλλη πρακτική. 10-20 λεπτά την ημέρα μπορούν να αλλάξουν τη ζωή σας.

Ιδού 50 λόγοι για να ξεκινήσετε σήμερα:

Σωματικά οφέλη

1) Μειώνει το ρυθμό της αναπνοής
2) Αυξάνει την κυκλοφορία του αίματος και μειώνει τους παλμούς της καρδιάς
3) Αυξάνει την αντοχή για άσκηση
4) Οδηγεί σε ανώτερο επίπεδο χαλάρωσης
5) Μειώνει τα επίπεδα γαλακτικού οξέος του αίματος με αποτέλεσμα να μειώνονται οι πιθανότητες πανικού
6) Βοηθά στην αντιμετώπιση χρόνιων ασθενειών όπως αλλεργίες, αρθρίτιδα κ.λπ.
7) Βοηθά στην αποθεραπεία μετά από σοβαρές εγχειρήσεις
8) Προσδίδει περισσότερη ενέργεια και σφριγηλότητα
9) Βοηθά στην προσπάθεια για απώλεια βάρους
10) Βοηθά στην αντιγήρανση
11) Θεραπεύει πονοκεφάλους και ημικρανίες
12) Βοηθά ερασιτέχνες, αλλά και πρωταθλητές για καλύτερες επιδόσεις
13) Βοηθά σημαντικά τους πάσχοντες από άσθμα
14) Εναρμονίζει το ενδοκρινικό σύστημα
15) Χαλαρώνει το νευρικό σύστημα
16) Θεραπεύει το στρες

Ψυχολογικά οφέλη

17) Προσδίδει αυτοπεποίθηση
18) Αυξάνει τα επίπεδα σεροτονίνης που επηρεάζει θετικά τη διάθεση και τη συμπεριφορά μας
19 )Δίνει λύσεις σε προβλήματα φοβίας
20) Βοηθά στον έλεγχο της σκέψης και στη συγκέντρωση του νου
21) Δημιουργεί την ανάγκη για μάθηση και βελτιώνει τη μνήμη
22) Κάνει το ασκούμενο να νιώθει περισσότερο «ζωντανός», νεώτερος και με διάθεση για «ζωή»
23) Προσδίδει περισσότερη συναισθηματική σταθερότητα
24) Το μυαλό γερνά με πολύ αργό ρυθμό
25) Βοηθά να απαλλαγεί ο ασκούμενος από κακές συνήθειες όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ κ.λ.π.
26) Αναπτύσσει τη διαίσθηση
27) Βοηθά τον ασκούμενο να βλέπει με ανοικτό μυαλό όλες τις καταστάσεις
28) Βοηθά τον ασκούμενο να αγνοεί τις ασήμαντες ενοχλήσεις
29) Βοήθεια στην επίλυση περίπλοκων προβλημάτων
30) Προσδίδει αγνότητα στον χαρακτήρα
31) Προσδίδει αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα
32) Βελτιώνει την επικοινωνία ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου
33) Ο ασκούμενος αποκτά την ικανότητα να αντιδρά πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά σε στρεσογόνες καταστάσεις
34) Αυξάνει την αντιληπτική ικανότητα του ασκουμένου
35) Μειώνει τις πιθανότητες για πνευματικές ασθένειες
36) Καλύτερη και πιο επικοινωνιακή συμπεριφορά
37) Λιγότερη επιθετικότητα
38) Βοηθά στην απεξάρτηση από ναρκωτικά και φάρμακα
39) Λιγότερες ώρες και καλύτερη ποιότητα ύπνου
40) Προσδίδει θετική σκέψη, υπομονή και ανεκτικότητα
41) Διαμορφώνει ένα σταθερό και σοβαρό χαρακτήρα
Πνευματικά οφέλη
42) Βοηθά τον ασκούμενο να ζει στο παρόν και να μην ονειροπολεί
43) Προσφέρει ηρεμία του νου και ευτυχία
44) Προσδίδει συμπονετικότητα
45) Βοηθά να αποκτήσει κανείς βαθύτερη γνώση των πραγμάτων και κατανόηση των άλλων
46) Βοηθά την αυτοαποδοχή
47) Μαθαίνει τον ασκούμενο να συγχωρεί
48) Δημιουργεί στον ασκούμενο τη δυνατότητα να αγαπήσει σε ανώτερο επίπεδο
49) Βοηθά στην ανακάλυψη πραγμάτων και εννοιών πέρα από το εγώ
50) Ο ασκούμενος βιώνει την εσωτερική αίσθηση της «Κατανόησης» και της «Μοναδικότητας»

Ο διαλογισμός είναι ουσιαστικά δωρεάν. Δεν χρειάζεται κανένα αξεσουάρ ή βοηθητικό όργανο. Μπορείτε να τον ασκήσετε οπουδήποτε, όποτε θέλετε. Και το κυριότερο: ο διαλογισμός δεν έχει καθόλου αρνητικές επιδράσεις. Δεν έχετε τίποτα να χάσετε, παρά μόνο να κερδίσετε. Δοκιμάστε τον!

Ο Στ. Πλουμιστός είναι σύμβουλος προσωπικής ανάπτυξης και διαισθητικός και πραγματοποιεί δωρεάν αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα και μίνι group συμβουλευτικής αφύπνισης και ανάπτυξης σε ενδιαφερόμενους. 


Για πληροφορίες που αφορούν τα σεμινάρια - μίνι group συμβουλευτικής αφύπνισης και ανάπτυξης δείτε ΕΔΩ
Για συνεδρίες διαισθητικής πρόβλεψης περισσότερες πληροφορίες ΕΔΩ
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,586,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1073,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,260,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1242,ΒΙΝΤΕΟ,810,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,326,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,97,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,159,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1536,Κόσμος,10386,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6351,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,80,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1351,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3466,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,112,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,899,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,103,
ltr
item
Ploumistos.com: Όλη η αλήθεια για τον διαλογισμό - Γνωστικά και ψυχολογικά οφέλη
Όλη η αλήθεια για τον διαλογισμό - Γνωστικά και ψυχολογικά οφέλη
Όλη η αλήθεια για τον διαλογισμό - Γνωστικά και ψυχολογικά οφέλη
http://www.anapnoes.gr/wp-content/uploads/2016/01/Screen-Shot-2015-10-04-at-11.43.13.png
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/05/blog-post_393.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/05/blog-post_393.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content