Ολομέτωπη επίθεση ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει

Ολομέτωπη επίθεση ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει

⍆Την άποψη ότι «το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει», αφενός επειδή... έχει στρεβλό μείγμα πολιτικής και αφετέρου επειδή τα κυβερνητικά στελέχη δεν μπορεί να μετατραπούν σε μεταρρυθμιστές, αναμένεται να υποστηρίξει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την παρέμβασή του στη συζήτηση στη Βουλή για το «τέταρτο Μνημόνιο».

«Όσοι φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπούν ξαφνικά σε μια αποτελεσματική μεταρρυθμιστική δύναμη, να θυμούνται ότι «οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκιπες» μόνο στα παραμύθια», θα πει χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το επιτελείο του, τα βασικά σημεία της ομιλίας του προέδρου της ΝΔ έχουν ως εξής:

1. Αυτό που ζούμε σήμερα είναι ένας εφιάλτης. Ένας εφιάλτης, όμως που δεν ήταν νομοτέλεια, αλλά αποτέλεσμα των καταστροφικών επιλογών της σημερινής κυβέρνησης. Οφείλεται στον κ. Τσίπρα και στον κ. Καμμένο, στον ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ.

Και έχει θύμα την ελληνική κοινωνία που παρακολουθεί την πατρίδα μας να μετατρέπεται σε αποικία λιτότητας. Αν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος δεν είχαν έλθει στην εξουσία, όπως ήλθαν, και δεν έκαναν όσα έκαναν, η Ελλάδα, σήμερα, θα είχε επανέλθει στην ανάπτυξη. Και θα ήταν μια κανονική χώρα της Ευρωζώνης. Όπως η Κύπρος, η Πορτογαλία, η Ιρλανδία. Και θα συζητούσαμε για το πως θα χτίσουμε το κοινό μας μέλλον αντί να βλέπουμε την Κυβέρνηση να προσπαθεί να κρύψει την αλήθεια μέσα στα ερείπια.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις, που δημοσιοποίησε στο τέλος του 2014 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Α.Ε.Π. της χώρας στο τέλος του 2017 θα έφτανε τα 207 δις. Σύμφωνα με τις δικές σας προβλέψεις, στο μεσοπρόθεσμό που καταθέτετε, το Α.Ε.Π. της χώρας στο τέλος του 2017 θα φτάσει τελικά τα 181 δις. Χάσαμε 26 δις εθνικού πλούτου. Τρία χαμένα χρόνια για την Ελλάδα. Και 14,2 δις πρόσθετα βάρη για τους Έλληνες. Αυτός είναι ο λογαριασμός Τσίπρα – Καμμένου.

2. Ανεβήκατε στην εξουσία υποσχόμενοι ότι θα ανακτήσετε την εθνική κυριαρχία και θα υψώσετε ανάστημα στους ξένους. Κι από τo «go back madame Μέρκελ», πήγαμε στο «βοήθεια, κυρία Μέρκελ!». Επεκτείνατε την Επιτροπεία για τουλάχιστον άλλα τρία χρόνια με το νέο Μνημόνιο.

Δεσμεύσατε την περιουσία του Δημοσίου μέσω του Υπερταμείου για 99 χρόνια. Και εκχωρείτε την αρμοδιότητα για το χρόνο εφαρμογής των όποιων μέτρων στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Αυτό που λέγατε ότι θέλετε να διώξετε από το πρόγραμμα και τώρα το παρακαλάτε να μείνει και του δίνετε τα κλειδιά της χώρας.

Οικοδομήσατε την πολιτική σας καριέρα πάνω σε ωμά ψέματα και χυδαιότητες για να υπογράψετε την μεγαλύτερη εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας που έγινε στην πρόσφατη ιστορία.

3. Τι λέει τo Τέταρτο Μνημόνιο των 1.000 σελίδων και 140 δεσμευτικών δράσεων. Περιλαμβάνει μέτρα και δημοσιονομικούς στόχους πέραν του τέλους του Τρίτου Μνημονίου. Και η εφαρμογή του υπόκειται και αυτή σε συνεχείς αξιολογήσεις των δανειστών οι οποίοι θα κρίνουν το χρόνο εφαρμογής των μέτρων. Γιατί με τους δανειστές έχετε συνάψει ιερά συμμαχία. Συνομολογείτε μέτρα δημοσιονομικής ακρότητας για να μείνετε στην εξουσία. Είσαστε η καλύτερη διαφήμιση της λιτότητας στην Ευρωζώνη.

Είναι μνημόνιο αλλά με μια ιδιαιτερότητα. Δεν προβλέπει πρόσθετη χρηματοδότηση. Ζητούσατε λεφτά χωρίς μέτρα και παίρνετε μέτρα χωρίς λεφτά για τη χώρα. Το Τέταρτο Μνημόνιο είναι και βαρύ και άδικο. Περιλαμβάνει 4,9 δις ευρώ νέα μέτρα. Μέτρα που κανείς δεν ζητούσε πριν από 1 χρόνο και φέρουν τη σφραγίδα της αναξιοπιστίας της Κυβέρνησης. Με τα μέτρα αυτά ο συνολικός λογαριασμός Τσίπρα - Καμμένου ανέρχεται στα 14,2 δις ευρώ.

12 δις ευρώ ήταν οι παροχές του προγράμματος της Θεσσαλονίκης και τελικά παίρνετε μέτρα λιτότητας 14,2 δις ευρώ. 9,5 φορές περισσότερα από το «e - mail Χαρδούβελη» που αν εφαρμόζονταν, τότε, θα είχαμε τελειώσει με τα μνημόνια. 4,5 φορές περισσότερο από όσα ζητούσε το ΔΝΤ το 2014. Αυτό ψηφίζετε.

4. Το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει. Και δεν βγαίνει για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί έχει στρεβλό μείγμα πολιτικής. Με περισσότερους φόρους από ό,τι μπορεί να αντέξει η κοινωνία και η οικονομία μας. Και χωρίς καμία πραγματική διάθεση να μειωθεί το μέγεθος του κράτους και ο βαθμός παρέμβασης του στην οικονομία.

Και δεύτερον, γιατί δεν είστε εσείς ικανοί να βγάλετε τη χώρα από την κρίση, την οποία διαρκώς αναπαράγετε. Όσοι φαντασιώνονται ότι ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ θα μετατραπούν ξαφνικά σε μια αποτελεσματική μεταρρυθμιστική δύναμη, να θυμούνται ότι «οι βάτραχοι μεταμορφώνονται σε πρίγκηπες» μόνο στα παραμύθια. Έτσι δεν προχωρούν ούτε επενδύσεις ούτε αλλαγές στο κράτος. Και η χώρα θα σέρνεται μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας. Η Ελλάδα δεν χρειάζεται πολιτικούς χαμαιλέοντες. Αποφασισμένους μεταρρυθμιστές χρειάζεται.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1067,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1229,ΒΙΝΤΕΟ,796,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1526,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6344,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Ολομέτωπη επίθεση ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει
Ολομέτωπη επίθεση ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει
Ολομέτωπη επίθεση ετοιμάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης: Το πρόγραμμα της κυβέρνησης δεν βγαίνει
https://i.ytimg.com/vi/4O1RdIrCw3s/maxresdefault.jpg
https://i.ytimg.com/vi/4O1RdIrCw3s/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/05/blog-post_265.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/05/blog-post_265.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content