_______________________________________________________________________________ http://picasion.com/

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

Η μαρίνα στο Βόλο για 1500 σκάφη και το σχέδιο υλοποίησης... (VIDEO)

⍆Η μαρίνα στο Βόλο δημιουργεί προϋποθέσεις για ένα εγχείρημα αλληλέγγυας οικονομίας,...
αφού μπορεί να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στις τοπικές επιχειρήσεις που λύγισαν από τη πίεση της κρίσης.

Ο Βόλος με 20.000 νέους μόνιμους επισκέπτες είναι μια άλλη πόλη, με ελάχιστη επιπλέον εισροή 45 εκ. το χρόνο, με τρεις χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας, με επανατοποθέτηση της πόλης στους διεθνείς τουριστικούς χάρτες κλπ.


Σύμφωνα με την magnesianews η υπόθεση της δημιουργίας μαρίνας και αξιοποίησης της δυτικής προβλήτας του λιμανιού (από το Πανεπιστήμιο ως τα Πευκάκια) παίρνουν στα χέρια τους Βολιώτες, που αποφάσισαν να ιδρύσουν Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση, ένα εγχείρημα αλληλέγγυας οικονομίας, που μπορεί να δώσει μια δεύτερη ευκαιρία στις τοπικές επιχειρήσεις που λύγισαν από τη πίεση της κρίσης.

Ήδη το project υπάρχει, όπως και αδιάθετα Ευρωπαϊκά κονδύλια, ο τζίρος του εγχειρήματος υπολογίζεται σε 60 εκ. € ετησίως, ενώ για τις 27 Ιουνίου στο Valis Αγριάς, προγραμματίζεται μια μεγάλη συνάντηση πολιτών με στόχο να συμμετάσχουν όσο ο δυνατόν περισσότεροι συμπολίτες στο όλο εγχείρημα.Σύμφωνα με τον αρχιτέκτονα μηχανικό Σωτήρη Γιαμάκο, γίνεται μια προσπάθεια, ένα έργο για το οποίο, συνηθίζεται να περιμένουμε να έρθουν επενδυτές, από το εξωτερικό να το υλοποιήσουν, να κάνουμε μια εσωτερική προσπάθεια με αξιοποίηση του τοπικού δυναμικού.

«Μπορούμε να συγχρονίσουμε τους μηχανικούς και τους ανθρώπους που θέλουν να δουλέψουν σ’ αυτό το σχήμα, επιχειρηματίες που έχουν καταστραφεί και ενδεχομένως θέλουν μια δεύτερη ευκαιρία να ξεκινήσουν ξανά. Μην ξεχνάμε ότι η αξία είναι το ανθρώπινο δυναμικό και η εμπειρία που έχει», δήλωσε ο κ. Γιαμάκος.

Όπως είπε στήνεται όλο το εγχείρημα και μένει ανοιχτό μόνο το θέμα της αναζήτησης κεφαλαίων, που θα αντληθούν από χρηματοδοτήσεις και όχι από επενδυτές που θα έρθουν να λειτουργήσουν το χώρο.

«Θέλουμε να το λειτουργήσουμε ως Βόλος με τις τοπικές μας δυνάμεις και να αναζητήσουμε μόνο οικονομική ενίσχυση, ενδεχομένως μέσω Ευρωπαϊκών προγραμμάτων και προς τοποθέτηση κεφαλαίου και όχι διαχείρισης», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Μια μικρή πόλη

Για τη μορφή της μαρίνας ανέφερε ότι υπάρχει ήδη προσχέδιο που έχει κυκλοφορήσει και το γνωρίζει η πόλη, αυτή τη στιγμή γίνεται ανάλυση των επιχειρηματιών που θα στηρίξουν το εγχείρημα, που προβλέπει από πολύ μεγάλες, μέχρι και μικρές χρήσεις.

Ο αρχιτέκτονας διευκρίνισε ότι στο χώρο της τρίτης προβλήτας υπάρχει πρόβλεψη να δημιουργηθούν από πεντάστερο ξενοδοχείο, μέχρι εστιατόρια, καφετέριες, εργαστήρια μηχανουργεία κλπ. Το project της ΚΥΝΣΕΠ για ανάπτυξη του δυτικού προβλήτα (από το Πανεπιστήμιο μέχρι τα Πευκάκια) είναι της τάξης των 200 εκ. €, στα οποία η επιχείρηση θα συμβάλει συμβολικά, υπάρχει επιχειρηματικό πλάνο και τρόποι χρηματοδότησης.


Ο Σωτήρης Γιαμάκος δήλωσε ότι τις επόμενες μέρες θα υπάρξει μια άτυπη εκδήλωση ενδιαφέροντος στην πόλη, όπου ο καθένας θα μπορεί να δηλώσει το ενδιαφέρον του για να μπει στην ΚΟΙΝΣΕΠ, που θα ξεκινήσει συζήτηση με όλους τους φορείς και υπεύθυνους και υπάρχει σκέψη να προχωρήσει στη δημιουργία ΣΔΙΤ.

«Οι προτάσεις μας είναι τόσο ισχυρές, που ευελπιστούμε ότι θα ανταποκριθεί και ο Δήμος Βόλου και το ΤΑΙΠΕΔ», υπογράμμισε ο αρχιτέκτονας.

Ο ίδιος είπε ότι στην ΚΥΝΣΕΠ, την οποία σήμερα απαρτίζουν 70 Βολιώτες, μπορεί να συμμετάσχει ο καθένας, ενώ η επιχείρηση έχει εννέα τμήματα που ασχολούνται με απλά και εξειδικευμένα θέματα όπως λειτουργίες τουρισμού, αναψυχής κλπ.

Το πρώτο στάδιο του εγχειρήματος είναι κινητοποίηση για ενίσχυση της ΚΟΙΝΣΕΠ, το δεύτερο στάδιο θα είναι οι πρώτες επαφές με του αρμόδιους, το τρίτο στάδιο η εξεύρεση των κεφαλαίων, ακολουθεί η προετοιμασία, η κατασκευή και η λειτουργία. Τα σχέδια της ΚΟΙΝΣΕΠ δεν σταματούν εδώ και στη συνέχεια σειρά έχει η αξιοποίηση άλλων σημείων του Παγασητικού, καθώς τα κέρδη επανεπενδύονται, αν και μπορεί να γίνει σταδιακή εξαγορά της επένδυσης.

Η πρόταση προβλέπει την κατασκευή μαρίνας που θα στηρίζεται σε σταθερούς πυλώνες, ενώ συμπληρωματικά θα υπάρχουν και πλωτά στοιχεία, με στόχο να μπορούν να φιλοξενηθούν περίπου 1500 σκάφη, με πρόβλεψη μετακίνησης 20.000 ανθρώπων ετησίως και έσοδα περίπου 45 εκ. € για την πόλη, συν 15 εκ. € για τη ν ειδική εγκατάσταση της μαρίνας.Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ
Η μαρίνα στο Βόλο για 1500 σκάφη και το σχέδιο υλοποίησης... (VIDEO) Reviewed by PLOUMISTOS. COM on 10:40 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.