================================================================================================================ ================================================================================================================

Τελευταίες Ειδήσεις

recent
.

O κανόνας 90/10 που επηρεάζει ολόκληρη την ζωή σας - Πως να ελέγξετε τα τυχαία γεγονότα στην ζωή σας

⍆Σπάνια στηριζόμαστε στην τύχη στην καθημερινή μας ζωή – τις περισσότερες φορές...
αποφασίζουμε εμείς οι ίδιοι το πώς θα είναι η μέρα μας. Αυτό ακριβώς ονομάζει “κανόνα 90/10” ο συγγραφέας Στέφεν Κόβεϊ και δείχνει το πώς λειτουργεί με ένα πολύ απλό παράδειγμα.

Δείτε παρακάτω πώς λειτουργεί ο “κανόνας 90/10”
.
Τι είναι ο “κανόνας 90/10”

Το θέμα είναι ότι δεν μπορούμε να ελέγξουμε μόνο το 10% των γεγονότων στην ζωή μας. Δεν μπορούμε να εμποδίσουμε μια συσκευή να σπάσει ή μια πτήση να καθυστερήσει. Ωστόσο, μπορούμε να ελέγξουμε την αντίδρασή μας σε αυτά τα γεγονότα.

Το υπόλοιπο 90% είναι αποτέλεσμα των ενεργειών μας, δηλαδή τι κάνουμε όταν είμαστε αγχωμένοι.

Φανταστείτε αυτό

Τρώτε πρωινό οικογενειακά. Η κόρη σας χύνει κατά λάθος καφέ πάνω στο μπλουζάκι σας. Σηκώνεστε και της φωνάζετε και μετά φωνάζετε και στην γυναίκα σας, που έβαλε το φλιτζάνι πολύ κοντά στην άκρη του τραπεζιού. Τρέχετε στο δωμάτιο να αλλάξετε, αλλά όταν επιστρέφετε, βλέπετε την κόρη σας να κλαίει και να μην έχει φάει το πρωινό της, ούτε να έχει ετοιμαστεί για το σχολείο.Κατά συνέπεια, χάνει το σχολικό. Η γυναίκα σας τρέχει να πάει στην δουλειά και εσείς πηγαίνετε την κόρη σας στο σχολείο με το αυτοκίνητό σας. Έχετε αργήσει, οπότε οδηγείτε απερίσκεπτα. Και σαν να μην έφτανε αυτό, συνειδητοποιείτε ότι έχετε ξεχάσει σημαντικά έγγραφα στο σπίτι. Το ξεκίνημα της ημέρας ήταν απαίσιο και η συνέχειά της το ίδιο. Ανυπομονείτε να τελειώσει αυτή η μέρα. Όταν γυρίζετε σπίτι, χαιρετάτε την γυναίκα και την κόρη σας. Και οι δυο έχουν κακή διάθεση και υπάρχει ένταση μεταξύ σας.

Γιατί είχατε μια κακή μέρα;


Α.Επειδή η κόρη σας έχυσε τον καφέ.

Β.Επειδή η κόρη σας έχασε το σχολικό και έπρεπε να την πάτε εσείς στο σχολείο.

Γ.Επειδή είχε κίνηση και αργήσατε στη δουλειά.

Δ.Επειδή είχατε τη λάθος αντίδραση στην κατάσταση.

Η σωστή απάντηση είναι το Δ. Χαλάσατε ολόκληρη την μέρα και την δική σας και της οικογένειάς σας, με την αντίδρασή σας. Δε θα μπορούσατε να κάνετε τίποτα για τον καφέ, αλλά θα μπορούσατε να είχατε ελέγξει τα συναισθήματά σας.
Όλα θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά

Ο καφές χύθηκε στο παντελόνι σας και η κόρη σας είναι έτοιμη να βάλει τα κλάματα. Λέτε ήρεμα: “Δεν πειράζει, απλά να είσαι πιο προσεχτική την επόμενη φορά”. Πάτε στο δωμάτιό σας, αλλάζετε και παίρνετε όλα τα έγγραφα που χρειάζεστε για τη δουλειά. Μετά, επιστρέφετε στην τραπεζαρία και βλέπετε την κόρη σας να σας χαιρετάει από το σχολικό. Χαιρετάτε την γυναίκα σας, πηγαίνετε στην δουλειά, φτάνετε 5 λεπτά νωρίτερα και χαιρετάτε όλους τους συναδέλφους σας.

Δυο διαφορετικά σενάρια, που ξεκίνησαν με παρόμοιο τρόπο. Όλα σχετίζονται με τις αντιδράσεις στα γεγονότα. Φυσικά, μπορείτε να αρχίσετε να κατηγορείτε τους άλλους για τα προβλήματά σας και να παραπονιέστε για όλα όσα πάνε στραβά, αλλά βοήθησε ποτέ πραγματικά αυτό;
Μάθετε να αντιδράτε σωστά και δε θα χαλάσετε ούτε μια μέρα σε ολόκληρη τη ζωή σας

Αν κάποιος σας προσπεράσει στον δρόμο, αφήστε τον. Μη βιάζεστε-τι διαφορά θα έχει αν φτάσετε στην δουλειά λίγα λεπτά νωρίτερα; Θυμηθείτε τον κανόνα 90/10 και μην ανησυχείτε.

Η πτήση σας έχει καθυστέρηση και το πρόγραμμα της ημέρας χάλασε. Μην κατηγορείτε το προσωπικό του αεροδρομίου, δεν είναι δικό τους φταίξιμο. Αντίθετα, προσπαθήστε να αξιοποιήσετε εποικοδομητικά τον χρόνο σας-διαβάστε ένα βιβλίο ή γνωρίστε τους υπόλοιπους επιβάτες.

Δε θα μετανιώσετε ποτέ που χρησιμοποιήσατε τον “κανόνα 90/10”. Ακριβώς το αντίθετο-θα εντυπωσιαστείτε από τα αποτελέσματά του.

Το διάβασα στο tilestwra

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Καθοδήγησης εκατοντάδων ανθρώπων και προσωπικός τους Life Coach, ενώ παράλληλα έχοντας την δική του μεθοδολογία είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIGMAN προσφέροντας Διαισθητική Συμβουλευτική, συνεδρίες Συναισθηματικής Αποφόρτισης (μέθοδος αναγέννησις - rebirth), & ρύθμιση (μέθοδος Αποκατάστασης - remediation) των Ενεργειακών Κέντρων του Σώματος και Ενεργειακές Θεραπείες με την προσωπική του μέθοδο Energy Self Healing.

Πραγματοποιεί συνεδρίες, Διαλέξεις - Σεμινάρια, ή εξατομικευμένα προγράμματα Αυτοβελτίωσης - καθοδήγησης, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
O κανόνας 90/10 που επηρεάζει ολόκληρη την ζωή σας - Πως να ελέγξετε τα τυχαία γεγονότα στην ζωή σας Reviewed by PLOUMISTOS on 10:12 π.μ. Rating: 5
All Rights Reserved by Ploumistos.com © 2017 - 2018
Powered By Fekas Brothers , Designed by Dimitris Fekas
All rights Reserved to Stavros Ploumistos

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

PLOUMISTOS. Από το Blogger.