Πως να νικήσεις τον φόβο ότι κάτι κακό θα σου συμβεί στο άμεσο μέλλον!

Δείτε γιατί οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διστάζουν να ζήσουν τη στιγμή, από φόβο ότι κάτι κακό θα τους συμβεί στο άμεσο μέλλον!

⍆Μια ενδιαφέρουσα μελέτη αποκαλύπτει ότι εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο...
διστάζουν να ζήσουν τη στιγμή, από φόβο ότι κάτι κακό θα τους συμβεί στο άμεσο μέλλον!

Ψυχολόγοι από τη Νέα Ζηλανδία διαπίστωσαν ότι πολλοί είναι οι άνθρωποι που διατηρούν συγκρατημένη στάση απέναντι στα ευχάριστα γεγονότα, επειδή πιστεύουν ότι αυτό θα οδηγήσει αργότερα στη λύπη και θα προκαλέσει δυσάρεστες συνέπειες. Αυτή η αντίληψη αντικατοπτρίζεται και στη φράση του λαού μας «σε καλό να μας βγει», μετά από έντονο γέλιο και χαρούμενη συναισθηματική «έκρηξη». Και αν έχετε παρατηρήσει, αφότου κάποιος ξεστομίσει αυτή τη φράση, αμέσως το γέλιο όλων των παρευρισκομένων «κόβεται μαχαίρι».

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν μάλιστα, ότι τόσο οι δυτικοί, όσο και οι ανατολικοί λαοί «αποφεύγουν» την ευτυχία, επειδή πιστεύουν ότι τους κάνει να μοιάζουν εγωιστές και επιφανειακοί. Σε χώρες όπως το Ιράν, επικρατεί η πεποίθηση ότι το «κακό μάτι» ή κάποια άλλη υπερφυσική θεότητα θα ζηλέψει την ευτυχία κι έτσι θα επέλθει η ανατροπή της καλής τύχης. Στην Αμερική, ωστόσο, θεωρείται σχεδόν δεδομένο ότι η ευτυχία είναι ένα από τα βασικότερα κίνητρα στη ζωή. Γενικότερα, στο δυτικό κόσμο οι λαοί διαθέτουν μια πιο έντονη επιθυμία να κυνηγήσουν την ευτυχία και να αποφύγουν τη λύπη.

Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Βικτόρια στο Ουέλινγκτον δημοσιεύουν τη μελέτη τους για την ευτυχία και την ευεξία στην επιθεώρηση "Journal of Happiness Studies", θέλοντας κατά κάποιο τρόπο να αλλάξουν τον τρόπο σκέψης των ανθρώπων, και να τους κάνουν να δουν τη ζωή με πιο αισιόδοξη ματιά.

Αν φοβία σας δεν επηρεάζει πραγματικά τη ζωή σας τόσο πολύ, πιθανώς τίποτα δεν πρέπει να σας ανησυχεί. Αλλά αν η αποφυγή του αντικειμένου, δραστηριότητας, ή κατάστασης που προκαλεί φοβία επηρεάζει την κανονική λειτουργία σας ή σας κρατά από το να κάνετε πράγματα που διαφορετικά θα απολαμβάνατε, ήρθε η ώρα να ζητήσετε βοήθεια.

Σκεφτείτε για τη θεραπεία φοβία σας εάν:

- Προκαλεί έντονο φόβο, άγχος και πανικό.
- Μπορείτε αναγνωρίσετε ότι ο φόβος σας είναι υπερβολικός και παράλογος.
- Αποφεύγετε ορισμένες καταστάσεις και τόπους, λόγω της φοβίας σας.
- Οι αποφυγές σας προσβάλλουν την καθημερινότητα σας ή προκαλεί σημαντική δυσφορία.
- Έχετε την φοβία για τουλάχιστον έξι μήνες.

Αυτο-βοήθεια ή θεραπεία για τις φοβίες: ποια είναι η καλύτερη θεραπεία;
Όταν πρόκειται για την θεραπεία φοβιών, η αυτοβοήθεια και οι στρατηγικές θεραπείες μπορεί να είναι εξίσου αποτελεσματικές.Ποιο είναι το καλύτερο για εσάς εξαρτάται από έναν αριθμό παραγόντων, συμπεριλαμβανομένης της σοβαρότητας της φοβίας σας. Κατά γενικό κανόνα, η αυτοβοήθεια είναι κάτι που πάντα αξίζει να δοκιμάσετε. Όσο περισσότερο μπορείτε να κάνετε για τον εαυτό σας, τόσο περισσότερο θα ανακτήσετε τον έλεγχο των φόβων σας.

Ο άνθρωπος έχει την τάση να παλεύει για την ευτυχία του, μονοπωλώντας και αποδεχόμενος κυρίως το συναίσθημα της χαράς. Η κοινωνία σε εκπαιδεύει από πολύ μικρό πως να αποδιώχνεις το συναίσθημα του φόβου φορώντας την μάσκα του γενναίου, ατρόμητου και δυνατού. Ο φόβος έχει γίνει στερεότυπο που μπορεί να σε κάνει ανεπαρκή και αδύναμο άνθρωπο.

Συχνά στις ομιλίες και στα σεμινάρια μου, αναφέρομαι στην μεθοδολογία μου που αφορά τις αρνητικές πεποιθήσεις που δημιουργούν τους φόβους και πως μπορούμε να τους εξαλείψουμε (δείτε ΕΔΩ) ώστε να ζούμε και να απολαμβάνουμε την κάθε μας στιγμή. Η κατεύθυνση μου στην συμβουλευτική δεν είναι να συγκρουστείς με τον φόβο, ούτε να προσπαθήσεις να τον ξεριζώσεις. Συνιστώ στους ανθρώπους που με εμπιστεύονται την εξέλιξη τους, να κοιτάξουν το φόβο τους κατάματα και κάνοντας φοβοθέτηση μαζί μου να πάψουν να φοβούνται. 

Το σκοτάδι δεν μπορείς να το νικήσεις με περισσότερο σκοτάδι. Χρειάζεται να βρεις ρωγμές, για να επιτρέψεις να εισχωρήσει μέσα το φως, η γενετήσια ορμή της ζωής σου, η ίδια η χαρά της ύπαρξης σου. Το φως δεν μπορεί να νικηθεί από κανένα σκοτάδι.

ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ Ιδρυτής του Συμβουλευτικού κέντρου ΕΥ ΦΕΡΕΣΘΑΙ που συνεχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες του από το 2000 ως Σύμβουλος Αυτοβελτίωσης & Προσωπικής Εξέλιξης ανθρώπων, ενώ παράλληλα είναι είναι SPIRITUAL ENERGY HEALIΝGMAN έχοντας την δική του μεθοδολογία.

Πραγματοποιεί προσωπικές συνεδρίες Αυτοβελτίωσης, καθοδήγησης και διαισθητικής αρωγής,. Επίσης Διαλέξεις - Σεμινάρια, και δωρεάν Αφυπνιστικές ομιλίες ανα την Ελλάδα για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Για πληροφορίες : www.globalattract.gr
Άμεση επικοινωνία στο 6945 723 523
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Πως να νικήσεις τον φόβο ότι κάτι κακό θα σου συμβεί στο άμεσο μέλλον!
Πως να νικήσεις τον φόβο ότι κάτι κακό θα σου συμβεί στο άμεσο μέλλον!
Δείτε γιατί οι άνθρωποι σε όλο τον κόσμο διστάζουν να ζήσουν τη στιγμή, από φόβο ότι κάτι κακό θα τους συμβεί στο άμεσο μέλλον!
https://www.iatropedia.gr/articles/read/3687
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/04/blog-post_150.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/04/blog-post_150.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content