Η παράσταση κούκλας «Το Ασχομόπαπο» από το Πορφυρογένειο ίδρυμα Αγριάς στο Θέατρο της Νέας Ιωνίας Βόλου

Η παράσταση κούκλας «Το Ασχομόπαπο» από το Πορφυρογένειο ίδρυμα Αγριάς στο Θέατρο της Νέας Ιωνίας Βόλου

⍆Μία ιδιαίτερη παράσταση κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος με τίτλο «Το Ασχομόπαπο»
θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθήσει το μικρό και μεγάλο κοινό του Βόλου το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017 στις 7μ.μ στο Θέατρο της Νέας Ιωνίας (Πολιτιστικό κέντρο). Η παράσταση εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων ¨Χειμωνανθός 3¨ του Δημοτικού Ωδείο Βόλου στο πλαίσιο προγραμματισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού του πλαίσιο του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Ο μαγικός κόσμος του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν ζωντανεύει μέσα από τον ενθουσιασμό των παιδιών του εργαστηρίου κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας του Πορφυρογένειου Ιδρύματος Αγριάς, σε μια κουκλοθεατρική παράσταση βασισμένη στο παραμύθι «Το Ασχημόπαπο». Το μικρό παπάκι, που μεταμορφώνεται μετά από πολλές περιπέτειες και κινδύνους σε όμορφο κύκνο, αποτέλεσε μια ξεχωριστή πηγή έμπνευσης για τους έξι κουκλοπαίκτες του εργαστηρίου. Η ομάδα επέλεξε να κρατήσει το ύφος του παραμυθιού, δίνοντας στους ήρωες και στο σκηνικό το χαρακτήρα μιας πρωτότυπης εικονογράφησης. Το χαρτί και τα φυσικά υλικά συνδυάζονται με κατασκευές από αφρολέξ και χαρτοπολτό. Οι κούκλες της παράστασης, φτιαγμένες από τα παιδιά, είναι κυρίως επιτραπέζιες άμεσης κίνησης και μαρότες. Οι έξι κουκλοπαίκτες εναλλάσσονται στη σκηνή και συνθέτουν με τις κούκλες- ήρωες του παραμυθιού μια μεγάλη χορογραφία. Το σενάριο ακολουθεί τη πλοκή της ιστορίας του Άντερσεν δίνοντας βάση στη κίνηση της κούκλας, την ώρα που η μουσική περιγράφει τους χαρακτήρες και τις συναισθηματικές τους εξάρσεις. Η ιστορία του ασχημόπαπου, έχοντας πολλαπλά επίπεδα ανάγνωσης, είναι ελκυστική για το κοινό όλων των ηλικιών. Το θέμα της διαφορετικότητας και της προσωπικής εξέλιξης, ξεπερνώντας τα εμπόδια και τους φόβους μας, της μοναξιάς και της αναζήτησης του εαυτού μας, της υπομονής και του θάρρους, της ομορφιάς που κρύβει η ζωή, συνθέτουν ένα παραμύθι αληθινό, εκφράζοντας με τον πιο άμεσο τρόπο τη σκληρή μας καθημερινότητα.

Κουκλοπαίκτες οι : Γιώργος Αγορίτσης, Μιχαέλα Καφίδα, Αφροδίτη Κορομηνά, Ειρήνη Μπέη, Έλενα Σαλπαδήμου, Μαρίτα Φιλίππου. Τεχνική υποστήριξη: Ιωάννης Κουλιανός. Φωτογραφίες- Αφίσα- Πρόγραμμα: Λευτέρης Πλαβός. Υπεύθυνη εργαστηρίου: Σταυρούλα Μαστρογιάννη.

Το εργαστήρι κατασκευής και εμψύχωσης κούκλας λειτουργεί για έκτη χρονιά στο Ίδρυμα Νικολάου κι Ελένης Πορφυρογένη. Απευθύνεται σε παιδιά δημοτικού και εφήβους, με στόχο τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου τους μέσα από την επαφή τους με την τέχνη του κουκλοθέατρου, ως μέσο καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας. Τα παιδιά, με πολλή φαντασία και διάθεση για πειραματισμό, αξιοποιούν την ιδέα της ανακύκλωσης και μεταμορφώνουν ευτελή υλικά σε κούκλες και πρωτότυπα σκηνικά, συνθέτοντας ένα νέο μαγικό κόσμο. Το εργαστήρι έχει παρουσιάσει πέντε κουκλοθεατρικές παραστάσεις κι έχει εκθέσει μέρος της δουλειάς των παιδιών στον εκθεσιακό χώρο του Πορφυρογένειου Ιδρύματος στην Αγριά, στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο» στο Βόλο, στο Μουσείο Ελιάς και Λαδιού στη Γατζέα Πηλίου και στο Εκθεσιακό Κέντρο «Μελίνα Μερκούρη» στην Αθήνα. Η Γιορτή Κούκλας, με ανοιχτά εργαστήρια γνωριμίας του κουκλοθέατρου για το ευρύτερο κοινό της περιοχής. είναι ένα πανηγύρι για μικρούς και μεγάλους.


Πληροφορίες και φωτογραφικό υλικό του εργαστηρίου στο www.facebook.com/mastrogianni.stavroula .

Η Σταυρούλα Μαστρογιάννη ζει κι εργάζεται στο Πήλιο. Αποφοίτησε ως Ιστορικός Τέχνης από τη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει κουκλοθέατρο, κατασκευή κούκλας, θέατρο σκιών και δημιουργική γραφή στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών «Βασδέκειο» στο Βόλο και στο Πορφυρογένειο Ίδρυμα Αγριάς. Κάθε χρόνο οργανώνει εκθέσεις κούκλας και σκηνοθετεί κουκλοθεατρικές παραστάσεις μαζί με τους μικρούς μαθητές της.

Το Ίδρυμα Νικολάου κι Ελένης Πορφυρογένη φιλοξενεί το Εργαστήρι Κουκλοθέατρου στον όμορφο χώρο της βιβλιοθήκης του. Η ψυχή του Ιδρύματος, Κατερίνα Μιλτ.Πορφυρογένη, στηρίζει με κάθε τρόπο τις δράσεις του εργαστηρίου, ως πυρήνα δημιουργίας κι έμπνευσης για τα παιδιά της περιοχής. 
Το Πορφυρογένειο Ίδρυμα δραστηριοποιείται εδώ και είκοσι χρόνια σε όλους τους τομείς του πολιτισμού, στην εκπαίδευση και την επιμόρφωση. Το ιστορικό κι οι δράσεις του περιγράφονται στην ιστοσελίδα του www.porphyrogenisfoundation.org.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Η παράσταση κούκλας «Το Ασχομόπαπο» από το Πορφυρογένειο ίδρυμα Αγριάς στο Θέατρο της Νέας Ιωνίας Βόλου
Η παράσταση κούκλας «Το Ασχομόπαπο» από το Πορφυρογένειο ίδρυμα Αγριάς στο Θέατρο της Νέας Ιωνίας Βόλου
Η παράσταση κούκλας «Το Ασχομόπαπο» από το Πορφυρογένειο ίδρυμα Αγριάς στο Θέατρο της Νέας Ιωνίας Βόλου
http://www.ert.gr/wp-content/uploads/2017/02/IMG_8230-a-Large-683x1024.jpg
https://i.ytimg.com/vi/kuMgKgPCdMA/default.jpg
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2017/02/blog-post_462.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2017/02/blog-post_462.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content