Μηνύει τον Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση ο Σαλμάς

Μηνύει τον Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση ο Σαλμάς

Με μήνυση και αγωγή απάντησε ο πρώην αναπληρωτής Υγείας κ. Μάριος Σαλμάς στις συκοφαντικές και ανυπόστατες κατ’ αυτόν καταγγελίες του νυν αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη αναφορικά με τη διενέργεια και την τιμολόγηση μιας διαγνωστικής εξέτασης, της διαγνωστικής αρθροσκόπησης.

Ο κ. Πολάκης, μιλώντας χθες στη Βουλή, έκανε λόγο για «κομπίνα» εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ με τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις και χρέωσε στον πρώην ομόλογό του και συνάδελφό του - ο κ. Σαλμάς είναι ορθοπαιδικός- επιζήμιες παρεμβάσεις στην τιμολόγηση της συγκεκριμένης εξέτασης.

Συγκεκριμένα, κατήγγειλε πως ο κ. Σαλμάς εκμεταλλεύτηκε την τότε υπουργική του ιδιότητα προκειμένου να ασκήσει πιέσεις και να τιμολογηθεί η εξέταση της προδιαγνωστικής αρθροσκόπησης. Μια εξέταση της οποίας η αξία αμφισβητήθηκε από τον κ. Πολάκη, ο οποίος είπε πως η διάγνωση στις αρθρώσεις γίνεται με μαγνητική τομογραφία.

Επιπλέον, κατηγόρησε τον κ. Σαλμά ότι ανέλαβε, μαζί με τον αδερφό του, την αντιπροσώπευση του μηχανήματος που κάνει τη συγκεκριμένη εξέταση και πήρε και άδεια ιατρείου. Είπε, δε, πως ο κ. Σαλμάς είχε καταθέσει παραστατικά στον ΕΟΠΥΥ και πληρώθηκε για την εξέταση 550 ασθενών, με τιμή 1.500 ευρώ για καθένα.

«Κάντε τον λογαριασμό να δείτε την κομπίνα» είπε ο κ. Πολάκης, ενώ κατηγόρησε και τον πρώην βουλευτή της ΝΔ, κ. Παναγιώτη Σκαναδαλάκη, τονίζοντας ότι ως πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ) τιμολόγησε την εξέταση με 1.500 ευρώ.

Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας στις αιτιάσεις του κ. Πολάκη. Ο κ. Σαλμάς κατέθεσε την Παρασκευή μήνυση και αγωγή κατά του κ. Πολάκη, κάνοντας λόγο για ένα «υποτιθέμενο σκάνδαλο» και συνεπώς, για «συκοφαντία εις βάρος μου».

«Σκάνδαλο υπάρχει όταν ζημιώνεται το ελληνικό δημόσιο έστω και 1 ευρώ. Με τη διαγνωστική αρθροσκόπηση στο ιατρείο δε ζημιώθηκε ούτε ένα ευρώ ο ΕΟΠΥΥ, αφού φρόντισα ως αναπληρωτής υπουργός υπεύθυνος του ΕΟΠΥΥ πριν δύο χρόνια, να εφαρμόσω κλειστό προϋπολογισμό στο σκέλος των διαγνωστικών εργαστηρίων και την επιστροφή του υπερβαίνοντος ποσού που ζητούν τα διαγνωστικά κέντρα. Δηλαδή, ο ΕΟΠΥΥ για το 2015 και το 2016 είτε υπήρχε η διαγνωστική αρθροσκόπηση είτε όχι, πληρώνει το ίδιο ποσό, ούτε ένα ευρώ περισσότερο. Συνεπώς, ουδεμία ζημία στον ΕΟΠΥΥ προκάλεσε η διαγνωστική αρθροσκόπηση στο ιατρείο» διευκρίνισε με επιστολή του ο κ. Σαλμάς

Αναφερόμενος στις 500 αρθροσκοπήσεις που ανέφερε ο κ. Πολάκης, ο κ. Σαλμάς τονίζει ότι «την ευθύνη έγκρισης της εξέτασης, της κοστολόγησης της και την διαπραγμάτευση της τιμής της μέσω του ΕΟΠΥΥ, είχαν οι κ.κ. Πολάκης και Κουρουμπλής. Εάν λοιπόν υπάρχει σκάνδαλο ευθύνονται οι ίδιοι ως πολιτικοί προϊστάμενοι του ΕΟΠΥΥ» καταλήγει.

Σύμφωνα με τον κ. Σαλμά, η πρώτη διαγνωστική αρθροσκόπηση σε ιατρείο στην Ελλάδα έγινε τον Ιούνιο του 2015. Την ευθύνη του ΕΟΠΥΥ είχε τότε ο κ. Κουρουμπλής. «Η πιο πρόσφατη έγινε προχθές, τον Σεπτέμβριο του 2016, την ευθύνη του ΕΟΠΠΥ την είχε ο κ. Πολάκης. Αν η εξέταση κοστολογήθηκε ακριβά (που δεν ισχύει), τίθεται εύλογα το ερώτημα: γιατί οι κύριοι Κουρουμπλής, Ξανθός και Πολάκης, επί 18 μήνες που ανέλαβαν μέχρι και σήμερα δεν όρισαν νέα τιμή στην εξέταση, ενώ είχαν την δυνατότητα να το κάνουν;» αναρωτιέται ο κ. Σαλμάς.

Ο κ. Σαλμάς αρνείται πως έχει καμία σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ και πως έχει λάβει χρήματα από τον Οργανισμό. Ξεκαθαρίζει επίσης πως ουδέποτε πήρε αντιπροσώπευση του μηχανήματος και με κανένα συνεργάτη ή συγγενή του και προκαλεί τον κ. Πολάκη να επικοινωνήσει με την εταιρεία VisionScope LTD για να το διαπιστώσει.
"ΟΝ LINE ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ"
Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

Για πληροφορίες πατήστε την εικόνα

ΣΤ. ΠΛΟΥΜΙΣΤΟΣ: ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΘΕΜΑ

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας

LifeHealthCare - Ολιστική προσέγγιση της υγείας
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΓΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Όνομα

ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΡΓΑ,585,ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ,2214,ΑΠΟΨΕΙΣ,122,Άρθρα,835,ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ,222,ΑΥΤΟΒΕΛΤΙΩΣΗ,1068,ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ,259,ΑΦΥΠΝΙΣΗ,1231,ΒΙΝΤΕΟ,798,ΒΟΛΟΣ,133,ΓΥΝΑΙΚΑ-THILIKO,1870,ΔΙΑΤΡΟΦΗ,324,Ειδηση-ολόγιο,9242,Ειδηση-ολόγιο ΕΛΛΑΔΑ,8165,ΕΚΤΑΚΤΑ,115,ΕΛΛΑΔΑ,2229,ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΒΛΕΨΩΝ - ΧΡΗΣΜΩΝ,64,ΕΠΙΒΙΩΣΗ,49,ΕΡΕΥΝΕΣ,96,ΖΩΗ,241,ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ,157,Θεσσαλία,1324,ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ,133,ΘΡΗΣΚΕΙΑ,1530,Κόσμος,10385,ΚΟΥΤΣΟΜΠΟΛΙΟ,17,ΜΕΤΑΦΥΣΙΚΑ,64,ΝΕΑ ΤΑΞΗ,946,ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ,1757,Πολιτική,6964,ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ,6348,ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ - ΧΡΗΣΜΟΙ,97,ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ - ΟΜΙΛΙΕΣ,79,Στηρίζω,345,ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ,1350,Τοπικά,11682,ΤΡΕΙΣ σημαντικές εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας-Π.Ε. Μαγνησίας,1,ΥΓΕΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ,3464,ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ,111,ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ,131,ΧΟΡΗΓΙΕΣ - ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ,393,ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ,893,Eco-News,3015,GP - info,5,voice healing therapy,102,
ltr
item
Ploumistos.com: Μηνύει τον Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση ο Σαλμάς
Μηνύει τον Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση ο Σαλμάς
Μηνύει τον Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση ο Σαλμάς
http://www.protothema.gr/Images/ImageHandler.ashx?m=AnchoredFit&f=Ly8xMC4xNTAuMC40L3B0d2VibC9maWxlcy8xLzIwMTYvMDkvMzAvdmJ2Z2hnaGcuanBn&t=0&w=820&h=457&a=Center
Ploumistos.com
https://www.ploumistos.com/2016/09/blog-post_256.html
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/
https://www.ploumistos.com/2016/09/blog-post_256.html
false
8744407500552563135
UTF-8
Loaded All Posts Not found any posts VIEW ALL Readmore Reply Cancel reply Delete By Home PAGES POSTS View All RECOMMENDED FOR YOU LABEL ARCHIVE SEARCH ALL POSTS Not found any post match with your request Back Home Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat January February March April May June July August September October November December Jan Feb Mar Apr May Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec just now 1 minute ago $$1$$ minutes ago 1 hour ago $$1$$ hours ago Yesterday $$1$$ days ago $$1$$ weeks ago more than 5 weeks ago Followers Follow THIS PREMIUM CONTENT IS LOCKED STEP 1: Share to a social network STEP 2: Click the link on your social network Copy All Code Select All Code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy Table of Content